RU
 

Ціна на нафту впала до річного мінімуму

Корреспондент.biz,  23 листопада 2018, 13:15
0
483
Ціна на нафту впала до річного мінімуму
Фото: Getty Images
"Чорне золото" стрімко дешевшає

З минулої п'ятниці котирування на Brent впали на 9%, на WTI - на 7,3%. Тижневе зниження ціни стало вже сьомим поспіль.

 
Світові ціни на нафту еталонних марок прискорили зниження, опустившись до річного мінімуму. Про це свідчать дані торгів у п'ятницю, 23 листопада.
 
Так, ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures у 13:00 за Києвом знизилася на $1,91 (3,05%) - до $60,69 за барель.
 
У свою чергу, вартість нафти WTI з поставкою в січні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшала на $2,55 (4,67%) - до $52,08 за барель.
 
Як зазначає Інтерфакс, ціна на нафту опустилася нижче за $61 за барель вперше з листопада 2017 року. Протягом дня котирування на Brent впали нижче від рівня підтримки 38,2% по Фібоначчі ($62,27 за барель), що є ще одним сигналом можливості подальшого обвалу цін.
 
"Ми пробили вниз деякі рівні технічної підтримки, тому може спостерігатися швидке закриття "лонгів". Схоже, нас чекає ще один період різких коливань", - зазначив головний ринковий стратег CMC Markets по АТР Майкл Маккарті.
 
З минулої п'ятниці котирування ф'ючерсу на Brent впало більш ніж на 9%, на WTI - на 7,3%. Тижневе зниження ціни стане вже сьомим поспіль.
 
Котирування на Brent за тиждень впали на 9%. Фото: скріншот
 
Раніше на цьому тижні президент США Дональд Трамп назвав таке падіння цін на нафту "шикарним" і подякував за це Саудівській Аравії.
 
У Росії заявили, що ціни на нафту в довгостроковій перспективі серйозно знизяться - приблизно, до $50 - і будуть знаходитися, приблизно, на цьому рівні в реальному вираженні.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Падіння рубля і ціни на нафту
ТЕГИ: нефтьцены на нефть
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...