RU
 

Росія заборонила поставки нафти до Білорусі

Корреспондент.biz,  12 жовтня 2018, 07:16
0
1100
Росія заборонила поставки нафти до Білорусі
Фото: Getty Images
Росія не продаватиме Білорусі нафтопродукти

Російська Федерація не буде поставляти в Білорусь бензин, дизель і мазут. Заборона триватиме принаймні до кінця наступного року.

Росія ввела заборону на експорт до Білорусі світлих і темних нафтопродуктів, а також скрапленого вуглеводневого газу. Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак в четвер, 11 жовтня, повідомляє Reuters.

Зазначається, що заборона набуває чинності в листопаді 2018 року і триватиме щонайменше до кінця 2019 року.

Протокол, підписаний між Росією і Білорусією, передбачає заборону на поставки нафтопродуктів - темних нафтопродуктів, дизельного палива, сказав він.

"Він також передбачає часткове постачання певних нафтопродуктів, які не виробляються в республіці Білорусь і які з точки зору внутрішнього споживання їм необхідні. Це окремий перелік до протоколу, великий перелік - лакофарбові вироби, хімічна продукція, тобто продукція нафтохімічних заводів", - сказав Новак.

Як повідомляв Кореспондент.net, між Росією і Білоруссю виник конфлікт через розбіжності в підходах до визначення ціни на газ. Росія у відповідь скоротила поставки нафти в Білорусь.

У результаті президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив знайти заміну російській нафті за рахунок закупівлі цього палива в інших країн.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссиянефтьБеларусьпоставка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...