RU
 

Інспектори МАГАТЕ завершили перевірку Запорізької АЕС

Текст: ,  10 листопада 2021, 16:18
0
147
Інспектори МАГАТЕ завершили перевірку Запорізької АЕС
Фото: Энергоатом
На ЗАЕС перевірялися енергоблоки №2 та №4

Перевірка проводилася відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї між Україною та МАГАТЕ.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) провело на Запорізькій АЕС планову інспекцію енергоблоків №2 та №4, а також сухого сховища відпрацьованого ядерного палива. Про це повідомляє Енергоатом у середу, 10 листопада.

 
Наголошується, що перевірка проводилася з 21 жовтня по 8 листопада 2021 року у рамках міжнародної угоди відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї між Україною та МАГАТЕ.
 
У ході перевірки фахівці провели технічне обслуговування відеокамер та блоків управління на енергоблоці №2, а також перевірили фактично наявну кількість ядерних матеріалів, зокрема, у басейні витримки після відправлення їх у сухе сховище відпрацьованого ядерного палива (СВЯП) на енергоблоці №4.
 
Також у рамках місії встановили та провели технічне обслуговування та відключення відеокамер, технічне обслуговування блоків управління, перевірку облікових, експлуатаційних та звітних документів щодо ядерних матеріалів та перевірку інформації про конструкцію установки.
 
Крім того, інспектори МАГАТЕ перевірили у сухому СВЯП знімання/установку печаток на вентильованих контейнерах зберігання, інформацію про конструкцію установки, а також облікові, експлуатаційні та звітні документи щодо ядерних матеріалів.
 
Нагадаємо, цієї весни гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссе був з візитом в Україні і провів низку зустрічей із керівництвом країни.
 
 

 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаАЭСатомная энергетикаМАГАТЭпроверкаатомная станцияЭнергоатомядерная энергетикапроверки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...