RU
 

Суд призупинив рішення АМКУ про арешт рахунків тютюнових компаній

Корреспондент.biz,  14 серпня 2020, 09:05
0
271
Суд призупинив рішення АМКУ про арешт рахунків тютюнових компаній
Фото: Гордон
Примусове стягнення штрафу з тютюнових компаній поки заборонили

Госпсуд задовольнив клопотання тютюнових компаній, призупинивши рішення про арешт їхніх рахунків на 6,5 млрд грн.

 

Господарський суд Києва призупинив рішення Антимонопольного комітету, яким в рамках примусового стягнення штрафу в 6,5 млрд грн були арештовані рахунки тютюнових компаній, пише Інтерфакс-Україна.
 
"Суд відхилив їх клопотання. Ми вітаємо це рішення, тому що арешт рахунків міг поставити під загрозу нормальне функціонування великих компаній і негативно позначитися на податкових надходженнях до держбюджету", - прокоментували рішення керівник відділу по роботі з держорганами Бритіш Американ Тобакко Україна Юрій Рилач.
 
Також він розповів, що Госпсуд Києва відмовився скасувати рішення АМКУ про штраф компанії. "На жаль, рішення було не на нашу користь. Ми звернулися до Апеляційного суду і зараз відкрито апеляційне провадження", - зазначив Рилач.
 
Також компанія не виключає подачу в міжнародний арбітраж, ця опція зараз розглядається на рівні штаб-квартири в Лондоні.
 
Рішення суду також прокоментували в компанії Imperial Tobacco. Там зазначили, що для уникнення тиску і нарахування пені були змушені заплатити штраф, але продовжуватимуть оскаржувати рішення АМКУ в судових інстанціях.
 
Крім того, рішення Госпсуду вітали в Тедіс Україна. "Голос бізнесу був почутий", - сказав гендиректор компанії Тарас Корніяченко, зазначивши, що компанія вже майже 10 років працює виключно в правовому полі України і є одним з бюджетоутворюючих підприємств країни.
 
Нагадаємо, 10 жовтня 2019 року Антимонопольний комітет оштрафував виробників сигарет і дистриб'ютора Тедіс Україна на загальну суму 6,5 млрд гривень. Серед оштрафованих компаній - Філіп Морріс, Джей Ті Інтернешнл, Імперіал Тобакко Продакшн і Бритіш Американ Тобакко (Прилуки). Пізніше тютюнові компанії подали в суд на АМКУ.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 
 
ТЕГИ: судАМКУсигаретытабакштрафарест
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...