RU
 

Рада виділила кошти на погашення боргів Південмашу

Корреспондент.biz,  14 липня 2020, 12:44
0
291
Рада виділила кошти на погашення боргів Південмашу
Фото: yuzhmash
На борги із зарплат виділили 200 мільйонів

Тисячі працівників підприємства 10 місяців не отримують зарплату. Реалізація цього закону дозволить уникнути банкрутства Південмашу.

 
Верховна Рада на засіданні у вівторок, 14 липня, підтримала пропозицію направити 2,3 млрд гривень в статутний капітал Південного машинобудівного заводу імені О.М.Макарова (Південмаш) для погашення боргів. Законопроект підтримали 324 нардепи.
 
У пояснювальній записці зазначається, що з 2014 року виробництво на підприємстві впало на 80%, а грошовий потік скоротився з 4,25 до 0,12 млрд грн.
 
На цей момент близько 6 тисяч співробітників підприємства 10 місяців не отримують зарплату. Проблема тривалої заборгованості викликана зривом низки контрактів і закриттям програми Морський старт на початку цього року.
 
При цьому на заборгованість із зарплати виділять 200 млн грн, а на заборгованість перед бюджетом за іншими платежами підуть 2,1 млрд, які після отримання будуть виплачені в бюджет як сплата заборгованості.
 
Відзначається, що реалізація цього закону дозволить уникнути банкрутства Південмашу, забезпечить умови для збільшення обсягів виробництва і його диверсифікації та призведе до підвищення конкурентоспроможності України на світовому ринку космічного машинобудування та озброєнь.
 
Відзначимо, днями стало відомо, що Південмаш підписав контракт з південнокорейською компанією Caris на виробництво електробусів. Український завод за кілька років збере п'ять тисяч електробусів на 23 мільярди гривень.
 
Нагадаємо, в минулому році приватна російська космічна компанія S7 Space відмовилася від контракту з Південмашем на виробництво 12 ракет-носіїв Зеніт.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: долгиРадазадолженность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...