RU
 

Справа Жеваго: суд заморозив більше 50% акцій Полтавського ГЗК

Корреспондент.biz,  19 червня 2020, 15:10
0
156
Справа Жеваго: суд заморозив більше 50% акцій Полтавського ГЗК
Фото: Металлургпром
Ferrexpo - єдиний акціонер Полтавського ГЗК

Нове обмеження пов'язане з поточними в Україні питаннями, що стосуються Костянтина Жеваго і одного з підприємств, яким він володів до 2015 року, вважають в Ferrexpo.

 
Печерський районний суд Києва знову встановив обмеження в розмірі 50,3% акцій Полтавського ГЗК, що належать гірничорудній компанії бізнесмена Костянтина Жеваго Ferrexpo AG - єдиному акціонеру цього ГЗК. Про це в п'ятницю, 19 червня, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на оголошення Ferrexpo plc на біржі.
 
 
 
"Ferrexpo був поінформований про те, що районний суд Києва наклав нове обмеження на 50,3% акцій Ferrexpo Poltava Mining (FPM), що належать Ferrexpo AG Switzerland, єдиному акціонеру FPM. Ferrexpo AG скоро подасть апеляцію в суд", - йдеться в повідомленні.
 
При цьому уточнюється, що нова судова постанова аналогічна попередній, оголошеній групі 31 січня 2020 року, яку згодом було скасовано Апеляційним судом Києва 2 червня 2020 року.
 
"Рада (директорів) Ferrexpo вважає, що друга апеляція повинна бути успішною, враховуючи, що рішення не має належного або розумного обґрунтування відповідно до законодавства України. Група вважає, що це обмеження пов'язане з поточними в Україні питаннями, що стосуються Костянтина Жеваго і одного з підприємств, яким він володів до 2015 року", - констатується в інформації компанії.
 
Також повідомляється, що діяльність Ferrexpo залишається незмінною, тому що заморожування акцій не впливає на володіння акціями, але забороняє їхню передачу. Крім того, Ferrexpo AG не має наміру і ніколи не збиралася передавати свою частку участі в ПГЗК, резюмується в оголошенні на біржі.
 
Нагадаємо, Держбюро розслідувань оголосило в розшук екс-нардепа Костянтина Жеваго. Він проходить підозрюваним у справі про розтрату 2,5 млрд гривень банку Фінанси і кредит. Також екс-нардепа підозрюють у декларуванні недостовірної інформації.
 
Також повідомлялося, що Жеваго покинув Україну. У прес-службі бізнесмена заявили, що він знаходиться за кордоном на лікуванні, що є поважною причиною неявки в ДБР.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: судакцииЖевагоакциябиржаFerrexpo
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...