RU
 

На Запорізькій АЕС відключили половину енергоблоків

Корреспондент.biz,  21 квітня 2020, 10:18
0
373
На Запорізькій АЕС відключили половину енергоблоків
Фото: Энергоатом
Другий енергоблок ЗАЕС був відключений в ніч на 21 квітня

Енергоблок №2 виведено у резерв. На енергоблоці №3 йде 124-та доба планового капітального ремонту, на блоці №5 - шоста доба планового середнього ремонту.

 

Запорізька атомна електростанція в ніч на вівторок відключила блок №2 від енергосистеми України і вивела його в резерв. Про це повідомляє Енергоатом 21 квітня.

"О 2:01, у зв'язку з балансовими обмеженнями в енергосистемі, енергоблок №2 Запорізької АЕС, відповідно до регламентних процедур, розвантажений, відключений від мережі і виведений в резерв", - йдеться в повідомленні.
 
Зараз в мережі знаходяться три енергоблоки ЗАЕС сумарною потужністю 2 760 МВт. На енергоблоці №3 йде 124-та доба планового капітального ремонту, на енергоблоці №5 - шоста доба планового середнього ремонту.
 
Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає. Радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону.
 
Минулого тижня стало відомо, що ЗАЕС підключила до мережі енергоблок №6. На ньому завершився капітальний і середній ремонт основного і допоміжного обладнання.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: энергетикаАЭСатомная энергетикаатомная станцияЭнергоатомядерная энергетика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...