RU
 

АЗС погодилися на зниження цін на пальне - АМКУ

Корреспондент.biz,  1 квітня 2020, 18:42
0
1012
АЗС погодилися на зниження цін на пальне - АМКУ
Фото: Getty Images
Ціна на бензин повинна знизиться за вказівками АМКУ

Антимонополісти заявили, що ціна на бензин марки А-95 буде виправданою, якщо знизиться, приблизно, на 3-5 грн/літр.

 
Більшість мереж АЗС підтвердило Антимонопольному комітету України (АМКУ) наявність умов для зниження цін на бензин і дизпаливо, йдеться в повідомленні на сайті відомства.
 
"Учасники ринку дали обґрунтовані пояснення щодо поточної ситуації з ціноутворенням, і більшість з них погодилися з висновками АМКУ про наявність потенціалу до подальшого зниження цін", - відзначили в комітеті.
 
На думку АМКУ, результатом виконаної ним роботи повинно стати подальше зниження цін на нафтопродукти.
 
"АМКУ очікує, що результати його заходів і зустрічей, зокрема, відобразяться на цінниках заправок", - підкреслили в АМКУ.
 
У той же час, у відомстві заявили про готовність використовувати всі повноваження для забезпечення конкуренції на ринку нафтопродуктів.
 
Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України (АМКУ) планував 31 березня зустрітися з керівниками АЗС WOG, OKKO, Ukrnafta, Socar і UPG.
 
"Мета зустрічей - отримати пояснення щодо ціноутворення на нафтопродукти і відповідності вартості, зазначеної на стелах автозаправок, тим змінам, які зазнав ринок в останні місяці: падіння цін на нафту і великий опт, коливання курсу гривні", - говориться в повідомленні комітету.
 
АМКУ констатував продовження зниження цін на автозаправках, але при цьому вказав на існуючий потенціал до ще більшого зниження ціни.
 
"Наприклад, для бензину марки А-95 виправданим може бути зниження ще на 3-5 грн/літр", - підкреслили в комітеті.
 
 
Ще 10 березня АМКУ заявив, що очікує від операторів АЗС зниження вартості пального у зв'язку з падінням світових цін на нафту.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: бензинАМКУцены
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...