RU
 

Укроборонпром відновлює роботу київського заводу Маяк

Корреспондент.biz,  25 березня 2020, 13:45
0
1081
Укроборонпром відновлює роботу київського заводу Маяк
Фото: Укроборонпром
Укроборонпром активно допомагає заводу Маяк отримати держзамовлення

Завод Маяк спеціалізується на розробці і виготовленні стрілецької зброї, артилерійської зброї, ремонту і модернізації військової техніки.

 
Державний концерн Укроборонпром стабілізує роботу київського заводу Маяк, відновлює виробництво і повертає у власність активи підприємства. Про це повідомляється на сайті концерну в середу, 25 березня.
 
 
Заступник гендиректора Укроборонпрому з питань взаємодії з органами державної влади Мустафа Найєм розповів, що Верховний суд України прийняв остаточне рішення про відновлення права власності заводу Маяк на одну з найбільших будівель підприємства - площею 6,5 тисячі кв. м на вул. Степана Бандери 8, корпус 16-А в Києві.
 
"Останні 15 років приміщення контролювалося приватною фірмою, яка провела його реконструкцію, а після - намагалася отримати будівлю у власність усупереч інвестиційному договору, укладеному з заводом Маяк у 2005 році. Державний завод роками судився з приватною фірмою за свою нерухомість, і ось нарешті Верховний суд встановив, що вимоги приватної компанії були "спрямовані на незаконне вилучення майна з державної власності", - розповів Найєм.
 
Відзначається, що зараз керівництво держконцерну і заводу Маяк завершують юридичні процедури перереєстрації права власності на будівлю.
 
За словами Найєма, в лютому нинішнього року на заводі поміняли директора, який повернув контроль над дочірньою компанією Маяк-Сервіс. Через цю компанію попереднє керівництво заводу укладало значну частину договорів суборенди, не надавало звітність про результати своєї діяльності і намагалося змусити орендарів підписувати незаконні оборудки з іншою приватною компанією. Новий директор звільнив керівництво дочірньої компанії, і тепер договори оренди укладатимуть безпосередньо з заводом Маяк.
 
Також зараз, як зазначив Найєм, на заводі Маяк активно відновлюють виробництво кулеметів і інших видів продукції військового та спеціального призначення. Крім того, виробництво готують для виконання контрактів у рамках державного оборонного замовлення, від якого залежить подальше функціонування підприємства.
 
В Укроборонпромі повідомляють, що концерн активно допомагає заводу повернути не тільки держзамовлення, а й право власності на своє майно. Так, на початку року Мін'юст у відповідь на звернення концерну скасував рішення про реєстрацію права власності третіх осіб на іншу будівлю заводу Маяк - по вул. Степана Бандери 8, корпус 20-А.
 
Мін'юст також розглядає звернення концерну щодо відновлення права власності Маяку на спортивну базу Верблюд в Оболонському районі Києва і базу відпочинку в Херсонській області.
 
АТ Завод Маяк - підприємство, яке спеціалізується на розробці і виготовленні стрілецької зброї та його складових компонентів, артилерійської зброї, ремонту і модернізації військової техніки, а також виробництві апаратури мовного оповіщення при аварійних ситуаціях військових, цивільних літаків і вертольотів. У 2012 році функції з управління державним пакетом акцій заводу Маяк (в розмірі 100%) були передані ФДМУ в ГК Укроборонпром.
 
 
Раніше в Укроборонпромі повідомили, що Київський бронетанковий завод передав ЗСУ останню партію з шести танків Т-72, ​​які були модернізовані з метою поліпшення їх бойових та технічних характеристик. Всього військові отримали 31 такий танк.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: армия и вооружениеоружиефотозаводМустафа НайемУкроборонпром
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...