RU
 

Скандальний екс-голова Укртранснафти повернувся в компанію

Корреспондент.biz,  12 лютого 2020, 17:20
0
429
Скандальний екс-голова Укртранснафти повернувся в компанію
Фото: Facebook/Taras Batenko
Лазорко праворуч

Лазорка відсторонили від посади у 2015 році, кілька років він був у розшуку і повернувся в Україну тільки минулого літа.

 
Колишній голова Укртранснафти Олександр Лазорко відновився на роботі. Як свідчить інформація на сайті компанії, він обійняв посаду заступника гендиректора з питань взаємодії з нафтопереробними заводами.
 
За даними видання enkorr, Лазорко зайняв цю посаду наприкінці січня.
 
У той же час, директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн повідомляє, що Лазорко відновився за допомогою розпочатого ним проти компанії судового процесу.
 
За даними Куюна, посада, яку отримав Лазорко після відновлення, не передбачає права підпису і участі в господарській діяльнолсті.
 
"Мені кажуть, що нинішня посада Лазорка в Укртранснафті - бутафорська. Права підпису немає, участі в госпдіяльності немає, кабінету немає, машини немає", - написав Куюн у Facebook.
 
"Навіщо було відновлювати? В іншому випадку була перспектива програти мільйонів на 15 гривневої компенсації, включаючи компенсацію поневірянь Лазорка в Лондоні, де він переховувався від слідства при Порошенкові. Порахували, що з урахуванням минулих подвигів він уже і так дорого обійшовся платникам податків", - додав він.
 
Як відомо, Олександр Лазорко очолював підприємство Укртранснафта, яке знаходилося у власності Нафтогазу, з 2009 року, але його у 2015 році відсторонили від посади голови правління компанії, призначивши Юрія Мельника.
 
У серпні 2015 року МВС порушило справу щодо екс-голови Укртранснафти Лазорка. Через місяць його оголосили в розшук, пізніше МВС намагалося оголосити Лазорка в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Пізніше МВС зняло Лазорка з розшуку. Його звинувачували у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.
 
У червні минулого року він повернувся в Україну.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: чиновникдолжность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...