RU
 

В Укрзалізниці розповіли про вартість колії зі Львова до Польщі

Корреспондент.biz,  16 грудня 2019, 12:59
0
474
В Укрзалізниці розповіли про вартість колії зі Львова до Польщі
Фото: Укрзализныця
Кравцов сказав, скільки коштує євроколія

На будівництво колії європейського стандарту потрібно 900 млн грн інвестицій. Джерела фінансування поки обговорюються, але реалізувати проект можливо менш ніж за рік.

 

Будівництво колії європейського стандарту між Львовом і українсько-польським кордоном буде коштувати 900 млн грн ($38 млн). Про це заявив глава Укрзалізниці Євген Кравцов в інтерв'ю LIGA.net у понеділок, 16 грудня.

"За попередніми оцінками, вартість проекту близько 900 млн грн. Термін реалізації - до одного року. Джерела фінансування - це основне питання, яке обговорюється", - сказав Кравцов.

Він зазначив, що профінансувати будівництво євроколії до Львова можуть частково за рахунок УЗ, частково - за рахунок грантів і кредитів ЄС, а також за кошти державного та місцевого бюджетів.

"Якщо зможемо об'єднати ці джерела фінансування, то реалізувати проект буде абсолютно реально", - говорить Кравцов.

На цьому напрямку в компанії планують об'єднати як пасажирський хаб, так і можливість обслуговування вантажних поїздів - перш за все контейнерних.

Нагадаємо, що Україна і Польща запустять спільний залізничний маршрут. Разом з польськими колегами Укрзалізниця домовилася організувати так званий пересадковий маршрут Львів - Берлін.

Також повідомлялося, що в Укрзалізниці хочуть ввести плаваючу ціну на квитки. Вартість квитків у новій системі ціноутворення може бути прив'язана до дати придбання, як це відбувається за купівлі квитка на літак.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ЛьвовстроительствоУкрзализныця
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...