RU
 

Глава НБУ отримав нагороду найкращому банкіру регіону

Корреспондент.biz,  21 жовтня 2019, 14:01
0
197
Глава НБУ отримав нагороду найкращому банкіру регіону
Фото: bank.gov.ua
Смолій визнаний найкращим главою центробанку в Центральній і Східній Європі

GlobalMarkets Awards відзначив успіхи Смолія як глави центробанку щодо дотримання монетарної політики в рік подвійних виборів в Україні.

Глава Національного банку Яків Смолій отримав нагороду "Центробанкір року в Центральній і Східній Європі" від міжнародної газети GlobalMarkets. Про це повідомляє прес-служба НБУ в понеділок, 21 жовтня.

"Комітет GlobalMarkets Awards відзначив успіхи Якова Смолія як голови центрального банку щодо дотримання послідовної монетарної політики в рік значних політичних змін в країні", - йдеться в повідомленні.

У виданні пояснили свій вибір тим, що НБУ і його голова в рік подвійних виборів зуміли забезпечити фінансову стабільність у країні і втримати інфляцію на низькому рівні.

"Президентські і парламентські вибори були одним з найзначніших політичних потрясінь в Україні за останній час. Незважаючи на наявність окремих ініціатив забезпечити прискорення економічного зростання за рахунок пом'якшення політики НБУ, голова Яків Смолій залишився непохитним і дотримувався політики високої облікової ставки, адже першочергове завдання центробанку - забезпечення низької інфляції", - пояснили в GlobalMarkets.

Церемонія нагородження Смолія відбулася у Вашингтоні 19 жовтня, під час спеціальної події Щорічних зборів Міжнародного валютного фонду і Світового банку.

Нагадаємо, на початку 2019 року Нацбанк отримав нагороду Central Banking Awards від однойменного журналу за значні досягнення в прозорості інформації та розвитку діалогу.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: наградыНБУНацбанк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...