RU
 

У Київтеплоенерго розповіли про підвищення тарифів

Корреспондент.biz,  9 жовтня 2019, 19:53
0
525
У Київтеплоенерго розповіли про підвищення тарифів
Фото: Корреспондент.net
У цьому році опалення в Києві дорожчати не буде

Одна зі складових тарифу в наступному році зросте на третину, проте в компанії запевняють, що це не вплине на вартість послуг для кінцевого споживача.

КП Київтеплоенерго має намір у 2020 році підвищити тарифи на виробництво теплової енергії на ТЕЦ на 30% для населення - до 1250 грн 1 коп. / Гкал і на 48% для релігійних організацій - до 1408 грн 95 коп. / Гкал. Про це в середу, 9 жовтня, повідомляє прес-служба компанії.

Разом з тим зазначається, що цифри 30% і 48% означають не збільшення кінцевого тарифу для споживачів, а лише є однією з його складових - виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.
 
"Тариф на послугу централізованого опалення і гарячого водопостачання для населення залежить не тільки від цін на виробництво теплової енергії на ТЕЦ, а й від вартості виробництва тепла на котельнях і станціях теплопостачання, а також вартості транспортування і постачання теплової енергії. Саме тому зазначені розрахунки тарифів не впливають на вартість послуг для кінцевого споживача", - йдеться в повідомленні компанії.
 
Київтеплоенерго також планує підвищити тарифи для бюджетних організацій на 17,33% - до 1155 грн 35 коп. / Гкал, для інших споживачів, що не входять в ці категорії, - на 18,79%, до 1168 грн 99 коп. / Гкал.
 
На цей час тариф для населення в Києві становить 964 грн 19 коп. / Гкал, для релігійних організацій - 985 грн 02 коп. / Гкал, для бюджетних організацій - 984 грн 67 коп. / Гкал.
 
Директор КП Київтеплоенерго В'ячеслав Бінда на громадському обговоренні зазначив, що потреба в підвищенні тарифів на 2020 рік обумовлена ​​зміною цін на енергоносій, і зростанням умовно постійних витрат суспільства у зв'язку зі збільшенням цін виробників продукції, та інфляцією.
 
Нагадаємо, за кілька місяців ціна на газ для населення впала майже на 30% - до 4640 гривень за тис. кубометрів без ПДВ на кінець літа. При цьому в Нафтогазі спрогнозували, що ціна на газ у листопаді-грудні складе 7184,8 грн / тис. куб. м (без ПДВ).
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Тарифы ЖКХотоплениетарифыжкх тарифы отопление
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...