RU
 

АрселорМіттал Кривий Ріг профінансує будівництво онкоцентру

Корреспондент.biz,  7 жовтня 2019, 20:33
0
332
АрселорМіттал Кривий Ріг профінансує будівництво онкоцентру

У Кривому Розі протягом року планують побудувати сучасний онкоцентр, головним інвестором якого стане АрселорМіттал.

 
Компанія АрселорМіттал Кривий Ріг направить близько 400 млн грн на будівництво в місті сучасного онкоцентру. Про це повідомляє прес-служба компанії.
 
Відповідний меморандум був підписаний 5 жовтня гендиректором підприємства Парамжитом Калоном, головою комітету з питань здоров'я Верховної Ради Михайлом Радуцьким, представниками Дніпропетровської влади, мером Кривого Рогу і генеральним директором Криворізького онкодиспансеру. Також при цьому був присутній перший помічник президента Сергій Шефір.
 
Калон нагадав, що АрселорМіттал системно вкладає кошти в розвиток охорони здоров'я. "Однак, крім купівлі устаткування для медичних установ, що ми і робимо в останні роки, необхідно оновлювати всю інфраструктуру. І будівництво нового онкоцентру - черговий етап нашої стратегії, яка передбачає всебічну підтримку місцевих громад і нашого міста", - сказав він.
 
Меморандум визначає основні принципи фінансування будівництва, а також бачення майбутнього функціонування центру. Зокрема, міськрада Кривого Рогу надасть сприяння в оформленні необхідної документації на ділянку біля діючого онкодиспансеру і забезпечить за свій рахунок підведення всіх комунікацій і мереж, необхідних як для будівництва, так і подальшої роботи нового онкоцентру. Обласна рада візьме на себе зобов'язання щодо закладення фундаменту, а також оформлення дозвільної документації на будівництво і введення об'єкта в експлуатацію. Замовником будівництва виступить Криворізький онкодиспансер.
 
АрселорМітал Кривий Ріг стане ключовим інвестором проекту, забезпечивши фінансування в розмірі близько 400 млн грн (еквівалент 15 млн євро), а також контроль за його реалізацією, вибором підрядників і цільовим використанням коштів. При цьому підприємство може вийти з проекту при порушенні умов меморандуму.
 
 
Після завершення будівництва об'єкта і початку його роботи майнові права на новий онкоцентр перейдуть до Дніпропетровської облради, який забезпечить у майбутньому його уттримання та оснащення всім необхідним.
 
За словами Радуцького, Кривий Ріг стане першим пілотним проектом у програмі боротьби з онкологією, яку реалізують завдяки меценатам. "Після цього ми хочемо, щоб такі ж клініки з метою діагностики, профілактики і лікування раку з'явилися по всій Україні, у 26 містах країни", - зазначив він.
 
За словами Шефіра, клініку планують побудувати протягом року. Також він подякував владі міста, області і компанії АрселорМіттал.
 
Раніше Корреспондент.net писав, що СБУ проводила на підприємстві масові обшуки у справі про порушення екологічних норм виробництва. У компанії заперечують обвинувачення і кажуть про "тиск на бізнес", а експерти побоюються відходу іноземних інвесторів.
 
Варто зазначити, що у СБУ немає компетенції розслідувати зловживання у сфері забруднення навколишнього середовища.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: медицинаArcelorMittal онкологияКривой РогАрселорМиттал
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...