RU
 

Єврокомісія зобов'язала Ryanair виплатити Франції 8,5 млн євро

Корреспондент.biz,  4 серпня 2019, 16:20
0
284
Єврокомісія зобов язала Ryanair виплатити Франції 8,5 млн євро
Ryanair повинна виплатити Франції 8,5 млн євро

Французький аеропорт Монпельє заплатив лоукостеру за рекламу аеропорту і регіону. Єврокомісія визнала цю домовленість нечесною щодо інших авіаперевізників.

Єврокомісія зобов'язала авіакомпанію-лоукостера Ryanair повернути Франції 8,5 мільйона євро субсидій. Про це з посиланням на Єврокомісію повідомляє DW в неділю, 4 серпня.

Асоціація з туризму та економічного розвитку аеропорту Монпельє виплатила авіакомпанії ці гроші в обмін на рекламу Монпельє і регіону на сайті Ryanair. Єврокомісія виявила, що угода між Асоціацією та Ryanair була нечесною щодо інших авіаперевізників, завадила аеропортам регіону і суперечила нормам ЄС, що регулюють виділення державної допомоги.

"Конкуренція між аеропортами і авіаперевізниками має вирішальне значення для споживачів, фінансового зростання і зайнятості", - наголосила єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

За останні кілька років Єврокомісія виявила низку випадків, коли місцева влада незаконно виділяла субсидії бюджетним авіакомпаніям, щоб утримати їх в аеропортах.

"Зокрема, в 2014 році Єврокомісія наказала Ryanair повернути гроші, отримані в рамках співпраці з аеропортами Ангулем, Пау і Ним. А в 2018 році Франція конфіскувала на час літак авіакомпанії через суперечку щодо субсидій", - пише DW.

Нагадаємо, що раніше Ryanair збільшив частоту польотів в Україну. Також повідомлялося, що Ryanair запустив рейс до Кракова з Одеси і з Харкова.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: ФранцияавиаперелетЕврокомиссияавиакомпанииавиаперевозкиRyanair
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...