RU
 

Укрпошта знову погрожує припинити доставку пенсій

Корреспондент.biz,  11 липня 2019, 11:04
1
274
Укрпошта знову погрожує припинити доставку пенсій
Фото: facebook.com/pg/ukrposhta
Укрпошта знову просить переглянути тариф на доставку пенсій

Укрпошта запропонувала два вирішення питання перегляду тарифу щодо доставки пенсій і просить Кабмін визначитися до 1 вересня.

Глава Укрпошти Ігор Смілянський направив лист Кабміну і Пенсійному фонду, в якому заявляє, що продовжить доставку пенсій з 1 січня 2020 року за умови надання економічно обґрунтованого або ринкового тарифу.

 

"Я заздалегідь попереджаю Вас, Мінсоцполітики та Пенсійного фонду, що з 1 січня 2020 року Укрпошта не буде надвати пенсії за нинішнім збитковим тарифом", - йдеться в листі.

Глава компанії також заявив, що в уряду є час до 1 вересня для вибору одного з двох шляхів вирішення питання перегляду тарифу щодо доставки пенсій.

"Перший - прийняти новий тариф на доставку пенсій, який був затверджений Міністерством інфраструктури та Міністерством економічного розвитку і торгівлі ще в листопаді 2017 року. Але він торпедується Міністерством соціальної політики. Другий шлях - винести послугу з доставки пенсій на відкритий тендер, щоб ринок визначив її вартість", - пропонує Смілянський.

Він зазначив, що тариф на доставку пенсії залишається незмінним з 2004 року, не дивлячись на зростання заробітних плат, ціни палива та інших його складових.

 

Смілянський нагадав, що рівно рік тому, після гучних заяв про закриття відділень і звільнення листонош Укрпошта отримала від Пенсійного фонду 500 млн грн на покриття збитковості тарифу. Але ці кошти покрили витрати лише на півроку.

"Ми б хотіли уникнути ультиматумів в кінці року, тому озвучуємо проблему завчасно, щоб Кабмін мав час на затвердження тарифу або всі сторони встигли підготуватися до відкритого тендеру", - наголосив Смілянський.

Нагадаємо, в минулому році глава Укрпошти заявив, що компанія не буде доставляти пенсії з початку 2019 року. За словами глави підприємства, з початку 2018 року Укрпошта зазнала мільярд гривень збитків від доставки пенсій населенню.

У Пенсійному фонді, в свою чергу, заявили, що не можуть підвищити тариф на доставку пенсій, оскільки він залежить від розміру індексації виплат.


 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.

 

 

 

 

ТЕГИ: тарифыпенсияпенсииУкрпочта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...