RU
 

Верховний суд присудив на користь Коломойського

Корреспондент.biz,  15 травня 2019, 17:13
0
1271
Верховний суд присудив на користь Коломойського
Фото: sud.ua
Коломойський виграв ще один суд в Україні

Суд залишив без задоволення скаргу Антимонопольного комітету на рішення судів про штраф нафтовим компаніям бізнесмена.

Верховний суд України підтвердив рішення суду першої інстанції про скасування штрафу Антимонопольного комітету в 50 мільйонів доларів щодо компаній бізнесмена Ігоря Коломойського - Укртатнафта і нафтопереробний комплекс Галичина. Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому в електронному реєстрі.

"Касаційну скаргу Антимонопольного комітету України залишити без задоволення, а рішення Господарського суду міста Києва від 7 серпня 2017 року і постанову Північного апеляційного господарського суду від 30 січня 2019 року... без змін", - йдеться в рішенні.
 
Суд прийшов до висновку, що АМКУ у своїй скарзі не навів за доказ "належних підстав" для скасування рішень судів першої і апеляційної інстанцій.
 
Нагадаємо, АМКУ оштрафував компанії Коломойського на 1,3 мільярда гривень за змову на аукціонах з продажу нафти, які проходили в березні-липні 2015 року. Пізніше суд першої інстанції скасував цей штраф, а апеляційний суд підтвердив необґрунтованість штрафу.
 
Зазначимо, раніше суд скасував вимоги Фіскальної служби до належної Коломойському авіакомпанії МАУ. Сума податків і зборів, які мусила заплатити компанія, становить майже 60 млн гривень.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: нефтьАМКУштрафКоломойскийВерховный Суд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...