RU
 

Нафтогаз звинуватив Фірташа у грабежі споживачів

Корреспондент.biz,  8 травня 2019, 19:41
0
726
Нафтогаз звинуватив Фірташа у грабежі споживачів
Нафтогаз заявив про нові схеми облгазів Фірташа

Нафтогаз заявив, що облгази олігарха Дмитра Фірташа знайшли спосіб для збору додаткових коштів зі споживачів.

 
Облгази відключають будинки від газопостачання під приводом технічного обстеження мереж і обіцяють відновити постачання тільки після оплати додаткових рахунків. Про це повідомляє прес-служба НАК Нафтогаз України.
 
"Облгази придумали новий спосіб для збору додаткових коштів зі споживачів - відключають будинки від газопостачання під приводом технічного обстеження мереж", - йдеться в повідомленні Нафтогазу.
 
Згідно із сюжетом телеканалу ICTV, щоб відновити газопостачання газовики вимагають з кожної квартири близько 1000 грн. З них 500 грн нібито за обслуговування колонки, яку вони навіть не проводили. Крім того, газовики заявили, що за наявності боргів не будуть відновлювати газопостачання, йдеться в сюжеті.
 
 
"Більшість цих боргів сформовані через скандальні газові коефіцієнти, які донараховуються облгазами групи РГК. Нарахування таких коефіцієнтів не визнають в уряді і в НКРЕКУ, тому люди і не повинні платити зайве", - додали в Нафтогазі.
 
"Але фірташівські облгази вперто продовжують нараховувати незаконні борги майже по всій країні. А тепер ще вдаються до силових методів - перекриття труби. Фахівці переконані: це незаконно. Облгази відверто грабують населення, вдаючись до шантажу", - заявили в держкомпанії.
 
Раніше повідомлялося, що АМКУ завів справи проти 20 облгазів, які після штрафів продовжують донараховувати гроші в платіжках.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Тарифи в Україні
ТЕГИ: Тарифы ЖКХНафтогазФирташпотребительЖКХ оплата ЖЭК услуги тарифы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...