RU
 

Український стартап подав позов проти Apple

Корреспондент.biz,  6 травня 2019, 21:15
0
981
Український стартап подав позов проти Apple
Український стартап подав скаргу проти Apple

Стартап Kidslox з Черкас подав скаргу до Європейської комісії з питань конкуренції на дії американської компанії.

 
Український стартап Kidslox опинився в центрі уваги світових ЗМІ після подання скарги на корпорацію Apple, повідомляє Економічна правда.
 
Дві ІТ-компанії зі сфери батьківського контролю за мобільними девайсами подали скаргу до Європейської комісії з питань конкуренції на дії американської компанії Apple: стартап Kidslox з головним офісом у Черкасах, а також іспанська компанія Qustodio.
 
У своій скарзі позивачі звинувачують Apple у зловживанні монопольним становищем і "витравленні" додатків, що дозволяють контролювати перебування дітей за мобільними телефонами. Створивши власну програму батьківського контролю, Apple блокує оновлення своїх конкурентів або просто видаляє їх з AppStore.
 
На сьогодні з AppStore видалені вже 11 додатків такого типу, наприклад Ourpact, Mobicip, Сurbi і інші. Kidslox і Qustodio ще в AppStore і продовжують боротьбу.
 
Про справу написали The New York Times, BBC, CNN, Wired, Techcrunch, the Verge, Mirror, Sky News, Independent, The Times, MIT technology review й інші.
 
Компанії батьківського контролю підтримав у конфлікті з Apple Тоні Фаделл, відомий колишній директор Apple, якого називають "батьком iPod". Він присвятив цій проблемі кілька повідомлень у Twitter.
 
Схожі на Kidslox проблеми з Apple місяць тому з'явилися й у відомого додатка для прослуховування музики - Spotify.
 
"Це доводить, що подібна поведінка Apple має системний характер. Наша мета - відстояти права користувачів на вільний вибір, який додаток батьківського контролю їм вибирати. Після нашого звернення в Європейську комісію Apple трохи зменшив тиск на нас, але все одно не дає оновити Kidslox", - заявив СЕО і засновник Kidslox Віктор Євпак.
 
"Наш додаток - кращий ніж ті, що надає Apple. Ми робимо миттєве блокування, а вони - ні, у нас присутня якісна фільтрація контенту. Але головна конкурентна перевага - додаток є кросплатформним. Тобто якщо у батьків IOS, а у дітей - Android, ти все одно можеш його контролювати", - зазначив Євпак.
 
Нагадаємо, з Apple судяться через пил під екранами ПК. На компанію подали колективний позов через неякісні фільтри. 
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: судAppleискстартап
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...