RU
 

Нафтогаз подав позов проти Укртрансгазу на 5,2 млрд грн

Корреспондент.biz,  29 березня 2018, 13:04
0
231
Нафтогаз подав позов проти Укртрансгазу на 5,2 млрд грн
НАК Нафтогаз України подав позов проти своєї дочірньої компанії

Чистий борг за газ за цим контрактом, висунений в позовній заяві Нафтогазу, становить 2,048 млрд куб. м, решта - пеня і відсотки за несвоєчасну оплату, йдеться в ухвалі суду.

НАК Нафтогаз України подав позов проти ВАТ Укртрансгаз з вимогою стягнути зі своєї дочірньої компанії 5,187 млрд грн боргу за контрактом поставки природного газу для технологічних потреб ГТС. Відповідний позов буде розглянутий 3 квітня, випливає з визначення Господарського суду Києва.

Зокрема, йдеться про постачання в 1,6 млрд куб. м газу для технологічних потреб газотранспортної системи і послуг балансування ГТС в січні-квітні 2017 року. Початкова сума контракту склала 13,4 млрд грн, але остаточний розмір міг змінитися залежно від цін прейскуранта Нафтогазу і фактичних обсягів поставки.

Зазначається, що в квітні 2017 року уряд, погоджуючи передачу майнових прав Нафтогазу за цим договором на забезпечення кредиту Укрексімбанку, оцінив їх в 11,2 млрд грн.

Як повідомляється, договором була передбачена оплата газу за фактом поставки, до 25 числа наступного місяця.

Чистий борг за газ за цим контрактом, висунений в позовній заяві Нафтогазу, становить 2,048 млрд куб. м, решта - пеня і відсотки за несвоєчасну оплату. Зокрема, материнська компанія нарахувала пеню в 1,7 млрд грн, 1,2 млрд грн інфляційних і ще 228 млн грн 3% річних.

Раніше повідомлялося, що компанії Газпром і Нафтогаз України офіційно розпочали переговори про розірвання контрактів на поставку і транзит газу. Пізніше стало відомо, що Україна має намір примусово стягнути з Газпрому борг.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: газНафтогаздолгиискУкртрансгаз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...