07:28 03.08.2020

Американський пілотований корабель Crew Dragon успішно приводнився в Мексиканській затоці

2 хв читати
Американський пілотований корабель Crew Dragon успішно приводнився в Мексиканській затоці

Новітній американський пілотований космічний корабель Crew Dragon в неділю після завершення тестового польоту до Міжнародної космічної станції здійснив успішну посадку на море, повідомило NASA.

Good splashdown of Dragon confirmed! Welcome back to Earth, @AstroBehnken and @Astro_Doug! pic.twitter.com/0vAS3CcK9P

— SpaceX (@SpaceX) August 2, 2020

.@AstroBehnken and @Astro_Doug have been lifted out of the water and are aboard the Go Navigator. Welcome home. #LaunchAmerica pic.twitter.com/gjqUcLMy8X

— NASA (@NASA) August 2, 2020

Після 19-годинного автономного польоту, що послідував за розстикуванням з Міжнародною космічною станцією (МКС), в неділю, капсула корабля з астронавтами Дугласом Харлі і Робертом Бенкеном після розкриття всіх парашутів приводнилася о 14:48 за часом Східного узбережжя США в Мексиканській затоці на південь від міста Пенсакола (штат Флорида).

У районі посадки перебуває пошуково-рятувальне судно GO Navigator, яке підніме капсулу з води на свій борт за допомогою гідравлічного підйомного пристрою, після чого з Crew Dragon буде витягнутий його екіпаж.

Це було перше приводнення американського корабля, вчинене за останні 45 років після завершення програми польотів "Аполлонів" в 1975 році.

Перший після майже дев'ятирічної перерви слідом за закінченням програми шатлів пілотований космічний корабель США Crew Dragon, розроблений компанією SpaceX у рамках комерційного контракту з NASA, стартував у свій випробувальний політ до МКС 30 травня.

В рамках тестового польоту багаторазовий корабель доставив на МКС Харлі і Бенкена, які пропрацювали там два місяці разом із російськими космонавтами Анатолієм Іванишиним та Іваном Вагнером і американським астронавтом Крісом Кессіді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян

Оцінка громадської думки щодо діяльності українських органів влади, ефективності управління та напрямків розвитку країни

Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Презентація Другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Динаміка зовнішньої і внутрішньої політичної ситуації довкола війни

Український Червоний Хрест заявляє про свою рішучість у боротьбі з корупцією та іншими порушеннями корпоративних норм

Брифінг голови Київської міської організації Українського Червоного Хреста Тетяни Гоєнко щодо підозр у неправомірній діяльності колишньої керівниці районної організації Українського Червоного Хреста в Києві

У Київраді планують заблокувати захист зелених зон

Кадрові та структурні зміни в українській владі. Що за ними?

Прес-конференція засновників Громадської спілки "Маніфест 42" на тему "Тилові силовики проти бізнесу: корупційний тиск продовжується"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА