07:42 21.07.2020

Ракета SpaceX вивела на орбіту південнокорейський військовий супутник

1 хв читати
Ракета SpaceX вивела на орбіту південнокорейський військовий супутник

Важка американська ракета Falcon 9 у вівторок вивела на орбіту військовий супутник зв'язку Південної Кореї ANASIS-II (KMilSatCom 1), повідомила компанія-розробник носія SpaceX.

Запуск південнокорейського космічного апарату було здійснено за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 зі стартового комплексу SLC-40 на космодромі на мисі Канаверал в штаті Флорида в 17:30 за часом Східного узбережжя США в понеділок (о 00:30 за Києвом 21 липня).

Перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9, який вже використовувався для запуску 30 травня нового американського пілотованого корабля Crew Dragon до Міжнародної космічної станції, через вісім з половиною хвилин після старту здійснив керовану посадку на плавучій платформі Just Read the Instructions в Атлантиці.

Секретний космічний апарат Anasis-2, розроблений компанією Airbus Defense and Space у Франції, дозволить Збройним силам Південної Кореї замінити використовувані ними зарубіжні та цивільні супутники зв'язку. Він забезпечить південнокорейським військовим закритий зв'язок у широкому діапазоні.

Супутник Anasis-2 виведений на еліптичну орбіту. В подальшому, використовуючи свою бортову рухову установку, він вийде на кругову геостаціонарну орбіту висотою 36 тис. км.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА