07:11 26.07.2019

Учасник інциденту біля ДБР записав відеозвернення: Це був мій демарш

2 хв читати
Учасник інциденту біля ДБР записав відеозвернення: Це був мій демарш

Ветеран полку "Азов" Микита Макєєв записав відеозвернення, в якому пояснив свої дії під будівлею Державного бюро розслідувань, коли звідти вийшов п'ятий президент Петро Порошенко, як демарш.

"Я родом із Санкт-Петербурга. У 2014 році приїхав воювати за незалежність України. Сьогодні, купивши в темпі чотири бронежилети, три з яких ми з товаришами прострелили на полігоні, ось так от просто і легко, я хотів один з них передати особисто Петру Олексійовичу. Він не прострелений. Я б хотів, щоб він надів його на себе або свого синочка, який нібито воював в Краматорську і випробував його", - заявив Макєєв у відеозверненні, яке розмістив в четвер увечері на своїй сторінці в Фейсбук.

Макєєв підкреслив, що оскільки охорона Порошенка не пропустила його до екс-президента, погрожуючи зброєю, він вирішив діяти більш кардинально.

Ветеран зазначив, що "хотів помститися" Порошенку за нереалізовану протягом п'яти років обіцянку екс-глави держави щодо надання іноземним добровольцям українського громадянства "замість цього запустивши їх по дев'ятьох колах бюрократичного пекла".

Також Макєєв спростував інформацію про нібито спробу вчинити замах на Порошенка.

"Я не для того ризикував життям на Донбасі, щоб усередині мирного міста Києва здійснювати подібне (замах - ІФ). Я вважаю, що не можна на Вас здійснювати замах. На Ваше життя, здоров'я і що-небудь", - заявив він.

"Це був мій демарш", - резюмував ветеран полку "Азов".

Як повідомлялося 25 липня четверо невідомих чоловіків намагалися напасти на Порошенка, коли той вийшов після допиту в ДБР, потім вони зникли. Чоловіки намагалися підбігти до машини Порошенка, його охоронець відбив нападника парасолькою, а той у відповідь розпорошив сльозогінний газ.

Після цього в інцидент втрутилася поліція, і зловмисники зникли.

Порошенко встиг сісти в автомобіль і не постраждав в результаті інциденту.

Поліція Києва відкрила справу за фактом подій біля будівлі ДБР. До Єдиного реєстру досудових розслідувань вона внесена за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України. Правоохоронці встановлюють усіх учасників інциденту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Презентація Другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Динаміка зовнішньої і внутрішньої політичної ситуації довкола війни

Український Червоний Хрест заявляє про свою рішучість у боротьбі з корупцією та іншими порушеннями корпоративних норм

Брифінг голови Київської міської організації Українського Червоного Хреста Тетяни Гоєнко щодо підозр у неправомірній діяльності колишньої керівниці районної організації Українського Червоного Хреста в Києві

У Київраді планують заблокувати захист зелених зон

Кадрові та структурні зміни в українській владі. Що за ними?

Прес-конференція засновників Громадської спілки "Маніфест 42" на тему "Тилові силовики проти бізнесу: корупційний тиск продовжується"

В Україні різко зменшується чисельність вовків

Спеціалізованій екологічній прокуратурі 3 роки. Досягнення та виклики в умовах російської агресії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА