19:04 13.04.2020

"Київстар" запустив інтерактивну карту дотримання правил самоізоляції абонентами на основі big data

2 хв читати
"Київстар" запустив інтерактивну карту дотримання правил самоізоляції абонентами на основі big data

Мобільний оператор компанія "Київстар" запустив інтерактивний сервіс "Просто залишайтеся вдома" - побудовану на big data карту дотримання правил самоізоляції його абонентами, йдеться в повідомленні на сайті оператора в понеділок.

"Ми сподіваємося, що наочна ілюстрація важливої та корисної інформації у вигляді інтерактивних графіків і карт, побудованих на основі даних big data, допоможе користувачам краще зрозуміти, що відбувається", - коментує ініціативу оператора директор з маркетингу "Київстар" Павло Даніман.

Він також зазначив, що відображені на карті основні показники роботи мережі оператора наочно показують, як "Київстар" справляється з навантаженнями на мережу.

Згідно з оприлюдненою оператором інформацією, в Києві та Київській області відсоток осіб, які обмежили свої пересування в період самоізоляції, становить 29,22%, в Одеській області обмежують свої пересування 21,89% жителів, в Харківській - 19,15% жителів, у Львівській - 18,77%, в Дніпровській - 18,28% жителів.

При цьому найменша кількість жителів обмежили свої переміщення в Луганській (7,29% населення), Чернівецькій (8,54%) і Чернігівській (9,34%) областях.

"Методологія визначення індексу дотримання самоізоляції будується на основі аналітики зміни базових станцій телефонами групи абонентів "Київстар" і віддалення від зони переважного місця розташування на радіус більше ніж 1000 м у рамках календарного дня, за який виконується розрахунок даних", - наголошується в повідомленні оператора.

Графік користування сервісами мобільного оператора відображає, як змінилося споживання голосового зв'язку і мобільного інтернету в середньому в період карантину порівняно з докарантинним періодом.

Інтерактивні карти та аналітичні графіки, оприлюднені оператором, показують, як у період карантину абоненти "Київстар" користуються мобільним зв'язком та мобільним інтернетом, а також як у кожній з областей України жителі й гості дотримуються правил самоізоляції та які міста виявилися найбільш свідомими в цьому питанні.

За даними оператора, у період карантину в березні на 7% зросла кількість вхідних і вихідних дзвінків, а їх тривалість у середньому збільшилася на 27%. При цьому середньодобове використання абонентами інтернету зросло на 12%.

Оператор наголошує, що графіки та діаграми автоматично побудовані на алгоритмах big data "Київстар" і є середньостатистичними зрізами поведінки не конкретних фізичних осіб, а деяких категорій або груп абонентів.

"Київстар" оновлюватиме дані відповідно до актуальності інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Федоров виступив на підтримку бронювання для Glovo, Visa, Favbet Tech та інших компаній IT-сектору

Резиденти "Дія.City" закликали зберегти бронювання працівників технологічних компаній

Міноборони України запускає мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників і резервістів

"Vodafone Україна" інвестує 10 млрд грн протягом двох років

"Київстар" у I кв.-2024 скоротив дохід на 14,1% у зв'язку з реалізацією масштабної програми лояльності після кібератаки

Київ і Cisco підписали меморандум про партнерство, спрямований на розвиток цифрової інфраструктури та кібербезпеки

Мінцифри розробило стратегію розвитку телекомунікацій до 2030 року

В Україні пошкоджено чверть мереж фіксованого зв'язку і понад 4 тис. базових станцій мобільного зв'язку - Федоров

УЗ запустила оновлений сайт для купівлі залізничних квитків

ПриватБанк і Visa запустили цифрову оплату в приміському транспорті Київщини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА