13:44 23.09.2019

Зеленський підписав закон про держпідтримку кінематографії

2 хв читати
Зеленський підписав закон про держпідтримку кінематографії

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії".

"Документ спрямований на забезпечення реалізації механізмів, закладених у законі "Про державну підтримку кінематографії в Україні", та врегулювання питання фінансової підтримки державою реалізації проектів у сфері кінематографії", - повідомила прес-служба глави держави в понеділок.

Законом встановлюється, зокрема, що окремі платежі від суб'єктів кінематографії, пов'язані з одержанням ними державної підтримки, зараховуватимуться до спеціального фонду держбюджету і спрямовуватимуться на державну підтримку кінематографії.

Як повідомлялося, Верховна Рада 12 вересня ухвалила в цілому закон №1074 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо держпідтримки кінематографії. Відповідне рішення підтримали 325 народних депутатів.

Закон спрямований на створення сприятливих умов для випуску фільмів, телевізійних серіалів, телевізійних фільмів та іншої кінопродукції, а також розвитку кінематографії в Україні.

Нововведенням є те, що на кінець бюджетного періоду Державне казначейство всі залишки цільових бюджетних коштів держпідтримки кінематографії зберігає на рахунках розпорядників в органах казначейства, а залишки бюджетних коштів спецфонду держпідтримки кінематографії - на поточних рахунках у банках держсектора для здійснення відповідних видатків у наступному бюджетному періоді з урахуванням їхнього цільового призначення.

При цьому, згідно із законом, джерелами формування спецфонду держбюджету також стають: надходження від реалізації майнових прав на використання кінопродукції, створеної за кошти держбюджету або що субсидується з держбюджету, а також від реалізації майнових прав за використання фільмів виробництва Держкіно УРСР, Мінкультури УРСР та їхніх правонаступників у 1953-1991 роках, які були створені за рахунок держкоштів на державних кіностудіях та належать державі.

Крім того, у спецфонд держбюджету йдуть платежі за розгляд заявок на отримання держсубсидій на виробництво кінопродукції, які можуть бути використані для відшкодування частини витрат суб'єкта кінематографії під час випуску фільму.

До цієї статті також віднесено 50% прибутків, отриманих від прокату та/або передачі прав на використання фільму, що отримав держпідтримку (але не більше ніж 50% отриманої суми держпідтримки), що сплачують до держбюджету протягом усього терміну дії авторського права, а також штрафи за порушення умов припинення авторського права і плату за видачу державного посвідчення на право розповсюдження та демонстрування фільмів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА