08:04 26.11.2020

Світові лідери і спортсмени висловлюють співчуття у зв'язку зі смертю Марадони

4 хв читати
Світові лідери і спортсмени висловлюють співчуття у зв'язку зі смертю Марадони

Бразильський футболіст Пеле, легенда французького футболу Мішель Платіні і капітан клубу "Барселона" Ліонель Мессі висловили співчуття у зв'язку з кончиною знаменитого футболіста Дієго Марадони, а клуби в усьому світі оголосили хвилину мовчання, щоб вшанувати пам'ять спортсмена.

"Одного разу ми разом вдаримо по м'ячу на небесах", - сказав Пеле журналістам.

"Зникла частина нашого минулого", - зазначив Платіні.

"Це сумний день для всіх аргентинців і для футболу. Він залишив нас, але не пішов, оскільки Дієго вічний. Зі мною залишаться всі ті чудові моменти, які я пережив із ним. Мої співчуття його родині та друзям", - написав у себе в Інстаграмі Мессі.

Один із найсильніших гравців сучасності, португалець Кріштіану Роналду також прокоментував смерть легендарного футболіста.

"Сьогодні я прощаюся з другом, а світ - з генієм усіх часів, незрівнянним чарівником. Він пішов дуже рано, але він залишив безмежну спадщину і непоправну порожнечу. Спочивай з миром, мажоре. Тебе ніколи не забудуть", - написав Роналду на своїй сторінці в Інстаграмі.

Співчуття надходять і від команд, проти яких свого часу блискуче грав Марадона. Зокрема, футбольний клуб "Інтер" у заяві зазначив, що "Марадона був не просто видатним суперником. Він просто - найвеличніший. Прощавай, Дієго".

У середу і четвер хвилиною мовчання вшанують пам'ять Марадони в Європі: під час футбольних матчів Ліги Чемпіонів і Ліги Європи.

Іспанський клуб "Барселона", за який виступав Марадона, також висловив співчуття у зв'язку зі смертю футболіста.

"Футбольний клуб "Барселона" висловлює глибокі співчуття у зв'язку з кончиною Дієго Армандо Марадони, гравця нашого клубу в 1982-1984 рр. і ікони світового футболу. Спочивай з миром, Дієго", - йдеться в повідомленні клубу, опублікованому в Twitter.

Тwitter-аккаунт "Барселони" також опублікував фотографію Марадони з підписом "Дякуємо за все, Дієго".

Новину про смерть Марадони прокоментував англійський футболіст і нападник, а також футбольний коментатор на Бі-бі-сі Гарі Лінекер, він назвав Марадону "найкращим" футболістом усіх часів.

"(З’явилися - ІФ) новини з Аргентини про те, що Дієго Армандо Марадона помер. Якоюсь мірою кращий гравець мого покоління і, мабуть, найбільший гравець усіх часів", - написав Лінекер у своєму Twitter.

"Після благословенного, але важкого життя, будемо сподіватися, що він зрештою знайде втіху в руках Господа", - додав футболіст, супроводивши твіт хештегом RipDiego (Спочивай з миром, Дієго).

Франція також не залишилася осторонь і вшанувала пам'ять Марадони.

"Жахливо чути про смерть справжнього легендарного футболіста. Але потрібно пам'ятати, що легенди безсмертні", - написав у Twitter відомий французький футболіст Франк Рібері.

Світові лідери і політики приєдналися до співчуття спортсменів. Першим прокоментував смерть Марадони президент Аргентини Альберто Фернандес.

"Ти підніс нас на вершину світу. Ти робив нас неймовірно щасливими. Пішов найбільший з усіх. Дякуємо за те, що ти був, Дієго. Нам тебе не вистачатиме все життя", - написав Фернандес у себе в Twitter.

"Співчуваю світу футболу, який втратив сьогодні одну зі своїх легенд. Нас покинув один із кращих гравців в історії, аргентинець Дієго Армандо Марадона. Своєю лівою (Марадона часто грав з лівої ноги) ти втілював мрії кількох поколінь. Навіки хлопчисько", - написав у Twitter прем'єр Іспанії Педро Санчес.

"Весь світ сумує у зв'язку зі смертю Марадони. Його талант неперевершений. Він залишив незгладимий слід в історії футболу. Прощай, чемпіон навіки", - відгукнувся в Twitter на смерть футболіста голова кабінету міністрів Італії Джузеппе Конте. Частина футбольної кар'єри Марадони пройшла саме в Італії: він грав за неаполітанську команду "Наполі".

4 листопада особистий лікар Марадони Леопольдо Луці повідомив, що Марадона успішно переніс операцію у зв'язку з утворенням субдуральної гематоми.

Про намір провести Марадоні операцію в зв'язку з тромбом, що утворився в головному мозку, повідомлялося напередодні ввечері. Зазначалося, що гематома могла бути викликана травмою голови, в результаті якої, ймовірно, і утворився згусток крові.

Раніше цієї осені повідомлялося, що легенда футболу буде проходити лікування від депресії. "Він цілий тиждень сумував, відмовлявся приймати їжу", - наводила слова представника колишнього капітана збірної Аргентини Associated Press.

Марадона вважається одним із кращих гравців в історії футболу. Він чемпіон світу 1986 року, на клубному рівні виступав, зокрема, за команди "Бока Хуніорс" (Аргентина), "Барселона" (Іспанія), "Наполі" (Італія).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА