12:54 21.07.2020

За "Слугу народу" на виборах до ВР проголосувала б майже третина виборців, за "ОПЗЖ" - кожен п'ятий - соцопитування

2 хв читати

Київ. 21 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, то майже третина населення України, яке має право голосу, підтримала б партію "Слуга народу", у той час як за партію "Опозиційна платформа - За життя" проголосували б 20,1% і за "Європейську солідарність" - 15,7% українців серед тих, хто визначився зі своїм вибором і має намір голосувати.

Такі дані всеукраїнського соціологічного опитування населення, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" із 8 до 15 липня 2020 року, презентували на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Згідно з опитуванням, якби вибори до Верховної Ради відбувалися б найближчої неділі, то за "Слугу народу" проголосували б 29,8% опитаних, за "Опозиційну платформу - За життя" - 20,1%, "Європейську солідарність" - 15,7% , ВО "Батьківщина" - 9,6%, "Силу і честь" - 4,9%, "Громадянську позицію" Гриценка - 3,0%. Решта набрали менше ніж 3%.

Не змогли відповісти 14,8% респондентів, не голосували б 12,5%.

Що стосується партій, які на сьогодні представлені у парламенті, то, на думку респондентів, "найбільш продумані та реалістичні рішення для припинення військового конфлікту на Донбасі і становлення миру" пропонує "Опозиційна платформа - За життя" - 22,4%, "Слуга народу "- 19,6%, "Європейська солідарність" - 10,7%, "Батьківщина" - 8,9%.

При цьому відповідь варіюється від регіону проживання респондентів. Так, "Опозиційна платформа - За життя" на Донбасі отримує 39%, на Півдні - 32,9%, Сході - 29,6% і в Центральному регіоні 17,4%, у той час як на Західній Україні вважають, що ця партія пропонує дієві рішення для припинення конфлікту лише 5,3% опитаних.

У регіональному розрізі у партії "Слуга народу" приблизно однакові позиції: 19,2% - на Донбасі, Півдні, Сході, у Центральному регіон - 21% і на Заході - 16,2%.

"Європейська солідарність" має найбільше підтримки у цьому питанні на Заході - 20,7%, у Центральному регіоні - 11,7%, 4,7% на Сході, і на Донбасі та Півдні - 3,5%.

Водночас 24,1% респондентів вважають, що жодна з перерахованих партій не пропонує реального рішення для припинення конфлікту на Донбасі.

Під час опитування "Думки та погляди населення України: липень 2020" було опитано 3035 респондентів, похибка вибірки 1,1-1,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА