18:22 27.02.2019

Підпал автомобіля журналіста Крутчака на Київщині пов'язаний з його професійною діяльністю - адвокат

2 хв читати

Київ. 27 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Підпал автомобіля журналіста Василя Крутчака пов'язаний із його журналістською діяльністю, вважає адвокат потерпілого Віталій Коломієць.

На прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу сам В.Крутчак розповів, що у нього в будинку відбувся обшук у рамках кримінального провадження, в якому він не має ніякого статусу. Під час цього обшуку, за словами журналіста, у нього вилучили техніку.

"Прокурор Опанасенко сказав мені, що поверне мою техніку після того, як я скажу, хто є джерелом інформації, яку я отримую", - сказав В.Крутчак, додавши, що після того, як він відмовився, техніку було передано на експертизу.

У свою чергу адвокат В.Коломієць зазначив, що підпал автомобіля пов'язаний безпосередньо з журналісткою діяльністю В.Крутчака. "Ми маємо всі підстави стверджувати, що це здійснено виключно через професійну діяльність журналіста... Василь займається розкриттям фактів корупції та посадових злочинів прокурорів... розкриттям фактів незаконного збагачення військового прокурора Віталія Опанасенка", – наголосив він.

Адвокат додав: "Нині, очевидно, в умовах виборів відбувається свідомий тиск на журналіста. Факт підпалу автомобіля - ця перешкоджання журналістській діяльності".

Як повідомлялося, 22 лютого в Київській області згорів автомобіль журналіста, а також розташована поруч інша машина. За інформацією відділу комунікації поліції в Київській області, інформація про займання Ford Fiesta надійшла на спецлінію о 5-й ранку від жителя села Ходосівка Києво-Святошинського району.

Автомобіль заявника, припаркований на узбіччі, вогонь знищив повністю. Крім того, згорів автомобіль, який був поруч. Постраждалих немає.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Співробітники поліції здійснюють оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до підпалу, з'ясовують усі обставини події.

"Представник мас-медіа пов'язує цей злочин зі своєю професійною діяльністю. На його думку, таким чином йому намагаються помститися певні особи. Співробітники поліції перевіряють отриману інформацію. Розглядаються також інші версії правопорушення", - наголосили в поліції Київської області.

Журналіст В.Крутчак, чий автомобіль згорів, на своїй сторінці у Facebook виклав відео з місця події. За його словами, підпал авто організував військовий прокурор В.Опанасенко. При цьому журналіст стверджує, що раніше прокурор заявив, що поб'є його або спалить авто за продовження написання повідомлень у соцмережах про цього прокурора та його родичів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА