12:57 27.02.2019

Трансформація системи охорони здоров'я в сфері діалізу надасть пацієнтові доступ до якісних послуг - експерт

2 хв читати

Київ. 27 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Повноцінна медична реформа у сфері гемодіалізу надасть доступ до якісних послуг, вважає незалежний експерт із питань державних закупівель Андрій Ходаковський.

За його словами, система державних електронних закупівель ProZorro не забезпечує повноцінної конкуренції на ринку послуг гемодіалізу.

"Система ProZorro на сьогодні не забезпечує реальної конкуренції серед учасників діалізного ринку і, тим більше, не враховує думки пацієнта. Адже в кожному центрі є один тип діалізного устаткування і саме на нього здійснюється закупівля витратних матеріалів. У торгах беруть участь одні й ті ж самі фірми. Єдине, що може вирішити таку проблему, - це повноцінна медреформа в сфері гемодіалізу, коли гроші підуть за пацієнтом і пацієнт сам зможе вирішити, який виробник краще. Тоді лікарні будуть зацікавлені в наданні якісних слуг. Буде дотримано основний принцип - ціна-якість", - сказав А.Ходаковський на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у середу.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я України має намір змінити механізм фінансування лікування пацієнтів методом гемодіалізу, а також впровадити для медичних установ єдиний тариф на цю послугу.

У міністерстві планують створити систему електронного обліку пацієнтів, які потребують лікування методом гемодіалізу, а також умови для розвитку конкуренції на ринках відповідних медичних виробів.

Реалізація цих заходів сприятиме збільшенню кількості мед закладів із надання послуги гемодіалізу, а також поліпшенню якості, розраховують у відомстві. Крім того, у пацієнта з'явиться можливість самостійно обирати та змінювати заклад, в якому він отримує медичну допомогу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА