14:09 03.01.2019

Конфлікт на сході України, низький рівень зарплат і пенсій, підвищення комунальних тарифів найбільше хвилюють українців - опитування

2 хв читати

Київ. 3 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Найважливішими проблемами для українців наразі є військовий конфлікт на сході України (58%), низький рівень зарплат і пенсій (57%), підвищення тарифів на комунальні послуги (52%).

Згідно з даними опитування, яке проводилося центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень імені О.Яременка з 16 до 22 грудня 2018 року, підвищення цін на основні товари непокоїть 35,9% українців, відсутність роботи - 25,2%, хабарництво та корупція у владі - 23,3%.

Неможливість отримати якісне медичне обслуговування є найбільш важливою проблемою для 17% опитаних, зростання злочинності та недостатня безпека на вулицях - для 11,3%, несприятливі умови для розвитку малого і середнього бізнесу - для 10,3%, неможливість здобути якісну освіту - для 6 , 2%.

68,3% респондентів вважають, що Україна рухається в неправильному напрямі, 19,4% вважають, що країна рухається в правильному напрямі, 12,3% не змогли відповісти.

63,7% виступають за радикальні зміни у країні, 14,1% вважають, що нехай все залишається як є, аби не було гірше, 14,9% вважають, що краще повернути ситуацію в Україні до того стану, як "було раніше".

69,8% українців зазначають, що країні сьогодні необхідно більше порядку, навіть якщо для цього доведеться піти на деякі обмеження демократичних принципів і свобод, 18,2% вважають, що Україні необхідно більше свободи і демократії, навіть якщо це призводить до відсутності порядку.

Згідно з опитуванням, в середині грудня введення воєнного стану в 10 областях України за ініціативою президента Петра Порошенка взагалі або скоріше не підтримували 64,8% опитаних, повністю або скоріше підтримували - 24,9%, не змогли відповісти - 10,3%.

Під час цього дослідження було опитано 2045 респондентів. Воно проводилося на всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та АР Крим. Похибка не перевищує 2,2%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА