11:25 27.08.2018

Тимошенко лідирує в президентському рейтингу, в першій п'ятірці також Гриценко, Бойко, Ляшко та Порошенко - соцопитування

2 хв читати

Лідерами президентського електорального рейтингу є лідери ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко, свідчать результати соцдослідження, проведеного компанією Seetarget.

Згідно з презентованими в понеділок у прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" результатами проведеного з 26 липня по 17 серпня 2018 року соцдослідження, за Ю.Тимошенко готові проголосувати 17,9% опитаних українців із тих, хто планує голосувати та визначився з вибором на чергових президентських виборах (11,4% - усіх опитаних).

За А.Гриценка готові проголосувати 13,8% опитаних, які планують йти на вибори та визначилися зі своїм вибором (8,7% - серед усіх респондентів), а за Ю.Бойка - 11,2% (7,5% відповідно).

За лідера Радикальної партії Олега Ляшка готові проголосувати 9,8% (6,1%), нинішнього главу держави Петра Порошенка - 9,1% (6%), а лідера партії "За життя" Вадима Рабіновича - 6,2% (4,1%) респондентів.

Водночас 16,9% респондентів, готових брати участь у голосуванні, сказали, що вони проголосували б за іншого політика, якого не було в запропонованому їм списку, а 30,6% - не змогли визначитися з відповіддю на питання про свої електоральні переваги. Ще 5,1% опитаних сказали, що не голосували б на виборах президента.

Найбільший антирейтинг серед українців має П.Порошенко, за якого не проголосували б 50,2% респондентів. Далі йде лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк (31,6%), Ю.Тимошенко (23,9%), О.Ляшко (20,5%), Ю.Бойко (18,6%), лідер партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок - 17,5% і В.Рабінович - 17,2% опитаних.

При цьому найвищий рейтинг довіри серед політиків в А.Гриценка, якому довіряють 35% опитаних. Ю.Тимошенко довіряють 23% респондентів, О.Ляшку - 21%, меру Львова Андрію Садовому - 18%, В.Рабіновичу - 17%, Ю.Бойку та меру Києва Віталію Кличку - по 16% опитаних.

Опитування було проведене методом особистого інтерв'ю (face-to-face) з 26 липня по 17 серпня 2018 року в 24 областях України і Києві (за винятком окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Було опитано 2 627 респондентів із 63 міст і 105 сільських населених пунктів. Похибка вибірки становить 1,92%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА