07:50 19.02.2021

Україна не буде відмовлятися від Мінських угод - Резніков

2 хв читати
Україна не буде відмовлятися від Мінських угод - Резніков

Україна не відмовлятиметься від виконання Мінських домовленостей, принаймні до того часу, поки не буде знайдено іншого майданчика з залученням додаткових партнерів, заявив віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

"Виходити з Мінська українська влада не буде і не планує, тому що це політико-дипломатичні зобов'язання, взяті нами в 2014-2015 роках. І на цьому наполягають наші партнери з Нормандського формату - Німеччина і Франція, які застерігають нас, щоб ми дотримувалися єдиної на сьогодні робочої логістичної площадки, а саме ТКГ, яка і була продуктом Нормандського формату", - заявив Резніков в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер увечері 18 лютого

Водночас він нагадав, що Мінські домовленості не є ідеальними, вони вимагають модернізації.

"Наше завдання полягає в тому, щоб сісти за стіл з нашими партнерами і спокійно, чесно і відверто переконати їх у тому, що окремі пункти не працюють і ніколи не спрацюють", - переконаний віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

За його словами, саме Російська Федерація порушує Мінські домовленості і про це потрібно говорити, зокрема, в Генасамблеї ООН.

"Нагадаю, що в "комплексі заходів щодо виконання Мінських домовленостей "було чітко зазначено, що лінія дотику повинна пролягати в певних координатах. Згідно з домовленостями, Дебальцеве має бути на підконтрольних українському уряду територіях. Понад 1400 квадратних кілометрів території перебувають під контролем Росії, а не України, і це невірно тільки з точки зору Мінських домовленостей. Тобто Росія вже давно їх порушує. При цьому намагається зробити з України суб'єкт, який нібито вийшов з мінського процесу. Ми їм такого подарунка робити не будемо. Ми будемо відстоювати свої позиції в Мінських домовленостях", - сказав Резніков.

На запитання ведучої "Що може стати "останньою краплею", щоб Україна все-таки стала застосовувати іншу стратегію щодо виконання мінського процесу, наприклад, чи може стати таким чинником загострення на фронті або російська паспортизація на Донбасі?" Резніков відповів, що "якщо Україна припинить будь-які контакти з ТКГ, будуть страждати люди, тому не дивлячись на жодні домовленості, Україна повинна продовжувати роботу в переговорному процесі, щоб забезпечити гуманітарні потреби людей".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА