19:11 11.02.2021

Зустріч "нормандської четвірки" стане можливою після прийняття усіма сторонами мінських переговорів "Плану спільних кроків"

1 хв читати
Зустріч "нормандської четвірки" стане можливою після прийняття усіма сторонами мінських переговорів "Плану спільних кроків"

Опрацювання зауважень і прийняття запропонованого українською стороною в Тристоронній контактній групі "Плану спільних кроків" наблизить зустріч лідерів "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія), заявляє президент України Володимир Зеленський.

"До "Мінська" моє ставлення дуже просте. Його треба "розібрати на деталі", прописати всі кроки, прив'язати до дат і виконувати. Ми це і зробили. Підготовлено відповідний документ, який не кулуарно, а відкрито опрацьовували з радниками "нормандської четвірки", - заявив Зеленський після робочого візиту до Донецької області у четвер.

За словами президента, "вже підготовлено останню версію цього документа, а саме виконання кроків, виконання "Мінська", і відправлено усім сторонам".

"Ми очікуємо, що найближчим часом сторони акцептують документ із зауваженнями, і тоді буде можливість наблизити зустріч "нормандської четвірки", - зазначив Зеленський.

"План спільних кроків", який передбачає перелік заходів з реінтеграції Донбасу, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук представив 5 листопада 2020 року.

План передбачає негайну демілітаризацію окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), перехід російсько-українського кордону під контроль Києва, повноцінний доступ ОБСЄ та міжнародних організацій в ОРДЛО і проведення виборів наприкінці березня поточного року.

Останнього разу лідери "нормандської четвірки" зустрічалися в рамках паризького саміту 9 грудня 2019 року, де ухвалили комюніке щодо реалізації Мінських домовленостей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА