18:40 09.02.2021

"Євросолідарність" ініціює постанову ВР із вимогою до Зеленського звільнити політв'язнів - нардепи з суду у "справі Шеремета"

2 хв читати
"Євросолідарність" ініціює постанову ВР із вимогою до Зеленського звільнити політв'язнів - нардепи з суду у "справі Шеремета"

"Європейська солідарність" ініціює постанову Верховної Ради з вимогою до влади звільнити всіх політичних в'язнів, заявляють народні депутати Володимир Ар’єв та Марія Іонова, які у вівторок намагалися потрапити на судове засідання у "справі Шеремета".

"Ми всі з вами є свідками, що це (президент України Володимир - ІФ) Зеленський з міністром (внутрішніх справ Арсеном - ІФ) Аваковим призначив винних. Але ми за те, щоб винні у справі Шеремета були знайдені, а невинні люди були звільнені. Тому що вже більше року Антоненко в тюрмі, сім місяців просиділа в тюрмі Юля Кузьменко, і Яна під домашнім арештом близько шести місяців. І зараз продовжують тримати Андрія за ґратами як політичного в’язня Зеленського", - наводить слова Іонової прес-служба "Євросолідарності" у вівторок.

Депутати зазначили, що на засідання в Шевченківському суді їх усупереч закону не допустили.

"Чергове судилище над Андрієм Антоненком, Юлією Кузьменко та Яною Дугарь - і знову народних депутатів не пустили до зали судового засідання, попри чинне законодавство про статус народного депутата", - заявив Ар’єв.

"Від "Європейської солідарності" ми ініціюємо проект постанови щодо звільнення політичних в'язнів в Україні. Це стосується Антоненка, Кузьменко, Дугарь, це стосується і позивної "Фортуна", це стосується дуже багатьох патріотів України, волонтерів, колишніх учасників АТО, яких сьогодні влада Зеленського кидає за ґрати", - зазначив нардеп.

Іонова додала, що "Євросолідарність" наполягатиме на розгляді цієї постанови у Верховній Раді.

"Тому що ми бачимо, куди Україна скочується, права людини не захищають. Президент, який говорить про начебто європейські цінності і європейські принципи, сам їх абсолютно зраджує", - зазначила вона.

Ар’єв також зазначив, що "Євросолідарність" наполягатиме на створенні ТСК у "справі Шеремета" і у справі зриву спецоперації щодо "вагнерівців".

"А також обов'язково будемо звертатися до всіх міжнародних організацій. Порушувати це питання в ПАРЄ, ОБСЄ, порушувати це питання на черговій сесії ЄвроНЕСТ Східного партнерства Європейського парламенту. Влада України тримає політичних в'язнів. І міжнародна спільнота має докласти всіх зусиль для того, щоб ці люди були звільнені, а Кримінальний кодекс припинили використовувати для того, щоб зводити політичні рахунки", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА