11:58 09.02.2021

Зеленський продовжує очолювати президентський рейтинг, але майже половина українців виступають за його відставку - опитування Центру Разумкова

2 хв читати
Зеленський продовжує очолювати президентський рейтинг, але майже половина українців виступають за його відставку - опитування Центру Разумкова

Президент України Володимир Зеленський лідирує в президентському рейтингу, проте проведення дострокових виборів глави держави хочуть 49% українців, свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного Центром Разумкова з 29 січня до 3 лютого.

Згідно з даними дослідження, Зеленський у разі електорального суперництва в другому турі з п'ятим президентом Петром Порошенко стає переможцем президентських виборів. Зеленського готові підтримати 54% серед респондентів, які визначилися зі своїм вибором, а Порошенка - 46%.

У другому турі виборів у разі електорального суперництва з лідером партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрієм Бойком або головою Верховної Ради Дмитром Разумковим Зеленський також стає переможцем президентських виборів. Так, Бойка готові підтримати 42% тих, хто братиме участь у виборах і визначився, за кого голосувати, а Зеленського - 58%. Разумкова у другому турі підтримали б 39,9% тих, хто братиме участь у виборах і визначився, за кого голосувати, а Зеленського - 60,1%.

Водночас за даними дослідження, Разумков перемагає Порошенка і Бойка, а Порошенко перемагає в разі електорального суперництва в другому турі з Бойком.

Зазначається, що дострокове припинення повноважень президента України та проведення дострокових президентських виборів підтримали б 49% респондентів (не підтримали б ˗ 34%).

Загалом якщо найближчим часом відбувалися б президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би Зеленський (16% усіх опитаних або 23% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати). Мають намір проголосувати за Бойка відповідно 13% і 20% опитаних, за Порошенка ˗ відповідно 12% і 18%, за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко ˗ відповідно 8% і 11%, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка ˗ відповідно 3,5% і 5%, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка ˗ відповідно 2,5% і 3%, за екс-прем'єра Володимира Гройсмана ˗ відповідно 2% і 3%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка ˗ відповідно 2% і 3%, за Разумкова ˗ відповідно 1% і 2%, за представника Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслана Кошулинського ˗ відповідно 1% і 2%, за лідера Блоку Вілкула "Українська перспектива" Олександра Вілкула ˗ відповідно 1% і 1,5%, за мера Києва Віталія Кличка ˗ відповідно 1% і 1%.

Опитування проводилося методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2 019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій, за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% із імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА