17:28 27.01.2021

Санду висунула кандидатом на посаду прем'єра Молдови фінансиста Наталію Гаврилицю

1 хв читати
Санду висунула кандидатом на посаду прем'єра Молдови фінансиста Наталію Гаврилицю

Президент Молдови Мая Санду пропонує кандидатуру фінансиста Наталії Гаврилицю на посаду прем'єра, доручає їй сформувати кабінет міністрів.

"Я висуваю кандидатуру Наталії Гаврилиці на посаду прем'єр-міністра Молдови і доручаю їй формування уряду. При цьому я продовжую наполягати на тому, що необхідно нинішній парламент розпустити, щоб надати громадянам право обрати новий склад парламенту", - заявила Санду на брифінгу в середу.

Гаврилиця закінчила юридичний факультет у Державному університеті Молдови і Гарвардський інститут державного управління ім. Джона Ф. Кеннеді. Протягом трьох років вона працювала в Лондоні економістом у глобальному Фонді інновацій. Обіймала посаду держсекретаря в Міністерстві освіти, коли Санду обіймала посаду міністра. Була також міністром фінансів в уряді Санду протягом п'яти місяців 2019 року.

Гаврилиця працювала в Oxford Policy Management - міжнародній консалтинговій фірмі у Великій Британії, що займається питаннями розвитку країн із низьким і середнім рівнем доходу (Таджикистану, Індонезії, Нігерії, окупованих палестинських територій). Експерт у сфері реформ публічного управління.

Уряд Молдови пішов у відставку 23 грудня. Колишній прем'єр-міністр Йон Кіку заявив, що тим самим уряд прагне створити умови для розпуску парламенту. Згідно з конституцією, президент має право розпускати парламент тільки в тому разі, якщо парламент двічі протягом 45 днів відхилить запропоновану президентом кандидатуру на посаду прем'єр-міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА