20:30 11.01.2021

Небажання республіканців усунути Трампа від влади загрожує безпеці США

2 хв читати
Небажання республіканців усунути Трампа від влади загрожує безпеці США

Спікер Палати представників Конгресу США демократ Ненсі Пелосі заявила, що країні загрожує небезпека через відсутність підтримки з боку республіканців резолюції із закликом до віце-президенту Майка Пенса скористатися 25-ю поправкою до Конституції США для усунення від влади Дональда Трампа.

"Республіканці Палати представників відкинули цей законопроект, спрямований на захист Америки, і потурали тому, щоб неврівноважені, нестабільні, ненормальні вчинки президента тривали. Їх (республіканців - ІФ) пособництво загрожує Америці, руйнує нашу демократію, і це повинно припинитися", - йдеться в її заяві.

Вона зазначила, що Палата представників продовжить процес прийняття резолюції, і після її схвалення Пенса закличуть протягом наступної доби здійснити відповідні кроки.

Пелосі сказала, що потім конгресмени займуться процесом імпічменту щодо Трампа.

"Загроза з боку президента Америці вкрай насущна, і такими самими будуть наші дії", - підсумувала Пелосі.

Раніше в понеділок до Палати представників була внесена резолюція, в якій конгресмени закликають віце-президента Пенса скористатися 25-ю поправкою до Конституції США, щоб усунути від влади Трампа.

Однак у зв'язку з запереченнями конгресмена-республіканця Алекса Муні розгляд резолюції було перенесено на вівторок.

25-та поправка допускає початок процесу відсторонення глави держави, якщо віце-президент і більшість високопоставлених співробітників адміністрації приходять до висновку, що президент не здатний виконувати своїх функцій. У такому разі віце-президент займає місце президента. У поправці докладно описано механізм того, як цього можна досягти.

Демократи намагаються відсторонити від влади Трампа, не очікуючи інавгурації його наступника Джо Байдена 20 січня. На їхню думку, Трамп не може залишатися в Білому домі, оскільки несе відповідальність за нещодавні заворушення у Вашингтоні, під час яких група прихильників нинішнього президента прорвалася до будівлі Конгресу.

6 січня прихильники Трампа увірвалися до будівлі Конгресу у Вашингтоні, внаслідок заворушень щонайменше п'ятеро людей загинули. Конгресмени в Капітолії на той момент займалися затвердженням результатів голосування колегії вибірників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Байден. Засідання Конгресу було перервано, частину конгресменів евакуйовано.

Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА