14:58 24.12.2020

Для подолання економічної кризи в Україні в 2021 р. потрібна зміна прем'єра - експерти

2 хв читати
Для подолання економічної кризи в Україні в 2021 р. потрібна зміна прем'єра - експерти

Пандемія коронавірусу погіршила економічну ситуацію в Україні та значно підірвала довіру народу до президента Володимира Зеленського, і однією з причин такого дисбалансу є некомпетентність прем'єр-міністрів і відсутність тандема Кабміну та президента, вважає директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Зеленський вирішив, що він найсильніший, а прем'єр має бути принципово слабкий. І ця стратегія підвела, тому що кожен наступний прем'єр був гірший за попереднього", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс Україна" в четвер.

Водночас експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко висловив переконання, що для виведення країни з кризи президентові потрібен новий прем'єр-міністр. При цьому гідною кандидатурою на цю посаду він вважає лідерку ВО "Батьківщина" й голову однойменної парламентської фракції Юлію Тимошенко.

"Щоб уникнути кризи, необхідно створити новий парламент, який буде професійніший за нинішній. Тимошенко має отримати повноваження не лише очолити уряд, а й брати участь у його формуванні, тому що в її політичній біографії був період, коли вона очолювала уряд, де не було жодного її міністра. І це правління було визнано успішним. Тому ідея призначення Тимошенко прем'єром, ще враховуючи її міжнародні зв'язки, колосальний досвід і велику працездатність буде доречною", - сказав Матвієнко.

Серед інших основних проблем наступного року експерти відзначили необхідність зосередитися на внутрішніх проблемах країни. За їхніми словами, у 2021 році прогнозується проблема прошарку малозабезпечених людей, постраждалих від економічних наслідків коронавірусу. Також політологи прогнозують ініціацію парламентської реформи, яка ляже в основу формування Конституції України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА