18:12 14.12.2020

Порошенко вважає "справу генерала Назарова" сценарієм уникнення РФ відповідальності за військові злочини

2 хв читати
Порошенко вважає "справу генерала Назарова" сценарієм уникнення РФ відповідальності за військові злочини

Справа стосовно генерал-майора Збройних сил України Віктора Назарова - це прецедент, який може мати далекосяжні наслідки для обороноздатності України, написав п'ятий президент України (2014-2019), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко у Facebook.

"Я уважно стежу за справою генерала Назарова. Розумію її моральну і правову складність. Відчуваю суспільний резонанс. Поділяю і біль рідних українських воїнів, які загинули на борту Іл-76. Їх убив Путін. Більше того, він і далі збирається воювати з Україною", - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що для РФ перекладання відповідальності на українського військового в авіакатастрофі літака Іл-76МД у червні 2014 року на Донбасі, в результаті якої загинули 49 військовослужбовців ЗСУ, - це ідеальний варіант уникнення покарання за військові злочини.

"Переконаний, у російському Генштабі потирають руки - відповідальність за російський злочин перекладено на українського генерала. Ідеальний варіант для агресора. А вагнерівців, серед яких були і ті, хто безпосередньо причетний до збиття літаків, російські "кроти" в Офісі президента України повернули Путіну. За лічені години до того, як ті мали опинитись в руках українського правосуддя. Людські життя понад усе, це беззаперечно. Але справа Назарова - це прецедент, який може мати далекосяжні наслідки для обороноздатності країни", - застерігає Порошенко.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Повітряних сил ЗСУ Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 перебували 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака Іл-76. Генерал-майору Генштабу ЗСУ Віктору Назарову було вручено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ під час їх передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 до Луганська.

У березні 2017 року Назарова було визнано винним і засуджено до семи років ув'язнення. 14 грудня 2020 року Дніпровський апеляційний суд залишив вирок без змін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА