18:37 08.12.2020

Трамп погрожує заблокувати законопроект про оборонний бюджет

2 хв читати
Трамп погрожує заблокувати законопроект про оборонний бюджет

Президент США Дональд Трамп у вівторок звернувся до конгресменів-республіканців із закликом віддати свій голос проти законопроекту про оборонний бюджет на фінансовий 2021 рік і нагадав, що він, президент, має право накласти вето на цей документ.

"Я сподіваюся, що республіканці в Палаті представників проголосують проти дуже слабкого закону про національну оборону, щодо якої я застосую право вето", - написав він у Twitter.

При цьому Трамп нагадав, що цей законопроект у правильній версії має передбачати скасування статті 230 закону про телекомунікації 1996 року, яка звільняє інтернет-платформи від юридичної відповідальності за розміщення користувацького контенту; також документ має передбачати скорочення контингентів США за кордоном і захист національних американських пам'яток.

Однак конгресмени можуть обійти президентське вето: для цього в обох палатах Конгресу проти нього мають проголосувати дві третини конгресменів.

Очікується, що у вівторок Палата представників Конгресу проголосує законопроект про оборонний бюджет на фінансовий 2021 рік.

Цей законопроект, зокрема, містить положення про посилення американських санкцій проти російських трубопровідних проектів "Північний потік - 2" і "Турецький потік". Проект передбачає санкції за сприяння продажу, оренді або надання трубоукладальних суден для будівництва газопроводів, надання страхування і перестрахування, а також послуг або приміщень для технічної модернізації суден, пов'язаних із будівництвом газопроводу.

Проект оборонного бюджету США на 2021 фінансовий рік також передбачає впровадження нових санкцій проти Туреччини за придбання нею російських ЗРК С-400. Зокрема, президенту пропонується протягом 30 днів після підписання закону про оборонні витрати ввести "п'ять або більше санкцій" щодо турецьких чиновників, які брали участь у процесі придбання С-400.

Санкції може бути запроваджено відповідно до закону про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій (CAATSA). Чинним законом за угоду з Росією заборонено продаж Туреччині винищувачів F-35.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА