16:59 03.12.2020

У Брюсселі вивчають пропозицію Києва про "кримську платформу" і спецпредставника ЄС з питань Криму

2 хв читати
У Брюсселі вивчають пропозицію Києва про "кримську платформу" і спецпредставника ЄС з питань Криму

У Європейському Союзі вивчають пропозицію України про створення "кримської платформи" та спеціального представника Євросоюзу з питань Криму й чекають на додаткову інформацію про структуру платформи, повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у Брюсселі представник Зовнішньої дипломатичної служби ЄС Пітер Стано.

"Україна подала ЄС і кільком великим міжнародним зацікавленим сторонам ідею "Міжнародної кримської платформи". В цьому контексті, зокрема, Україна висунула ідею створення посади спецпредставника ЄС з питань Криму. Як зазначено в нашій спільній заяві, затвердженій на саміті Україна-ЄС від 6 жовтня 2020 року, ми схвалюємо дипломатичні зусилля, спрямовані на відновлення суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і детально вивчаємо пропозиції України щодо цього", - сказав він.

Стано наголосив, що ЄС і Україна борються з незаконною анексією Кримського півострова за багатьма двосторонніми та багатосторонніми каналами й на різних рівнях, зокрема політичному. "Ми не визнаємо і не визнаватимемо незаконну анексію, яка є порушенням міжнародного права", - нагадав він про політику ЄС стосовно незаконної анексії Криму.

Крім того, представник європейської дипломатії зазначив, що "доки ми з нетерпінням чекаємо на додаткову інформацію про те, як Україна хотіла б структурувати платформу, політика невизнання ЄС уже пропонує надійний і добре реалізований інструментарій, який допомагає просуватися до цілей, визначених Україною, і які відповідають цілям нашої політики невизнання загалом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА