16:26 18.11.2020

Обрана президентом Молдови Санду обіцяла розвивати відносини з Москвою і "будувати Європу" у своїй країні

2 хв читати
Обрана президентом Молдови Санду обіцяла розвивати відносини з Москвою і "будувати Європу" у своїй країні

Обрана президентом Молдови Мая Санду заявила на зустрічі з послом РФ у Кишиневі Олегом Васнєцовим про необхідність розвитку позитивних відносин із Росією.

Як повідомила "Інтерфаксу" прес-служба партії "Дія і солідарність", Санду подякувала послу за привітання з обранням від президента РФ Володимира Путіна й обговорила порядок двосторонньої співпраці.

"Як прем'єр-міністр я почала вибудовувати відносини, засновані на взаємній повазі та прагматизмі. І хотіла б відновити порядок співпраці, заснованої на цих принципах", - заявила Санду.

"Моя мета - вивести країну з міжнародної ізоляції та розвивати хороші відносини з Росією, що дасть змогу вирішити важливі проблеми для громадян. Я докладу всіх зусиль для встановлення позитивних, прагматичних і передбачуваних відносин із РФ. Я сподіваюся, що з цього моменту у нас буде гарна співпраця", - сказала Санду.

Санду обіцяла розпочати роботу з продовження звільнення від митних зборів на експорт низки молдавських товарів до Росії, термін дії яких спливає 31 грудня.

На зустрічі того самого дня з послом ЄС Петером Михалко Санду заявила, що етап міжнародної ізоляції Молдови завершено. "Зовнішня політика Молдови вступає в новий етап. Ми проводитимемо відкриту, позитивну і вигідну для країни зовнішню політику... Більше жодної ізоляції. Зовнішня політика на користь однієї партії і конкретної людини завершилася. Ми розпочинаємо зовнішню політику, яка вигідна громадянам Молдови", - сказала Санду.

"Ви підтримали нас у важкі часи. Ви допомогли Молдові в боротьбі з корупцією, в зміцненні демократії і пом'якшенні наслідків пандемічної кризи. Ми продовжимо працювати на всіх трьох напрямах і подолаємо, зокрема за допомогою тісної співпраці з ЄС, важкі часи, які випали на долю нашої країни", - сказала Санду послу.

Вона запевнила, що докладе всіх зусиль, щоб Молдова отримала якомога більше ресурсів у контексті початку переговорного процесу за новим порядком угоди про асоціацію Молдови з ЄС. "Ми хочемо будувати Європу вдома - європейські інститути, європейські школи, європейські дороги, європейські лікарні, європейські зарплати. Ми доб'ємося успіху завдяки наполегливій роботі та за підтримки наших європейських друзів", - заявила Санду.

На зустрічі з послом США Дереком Гоганом Санду заявила, що "постійна підтримка США багато значить для молдаван, які відчувають, що у них є надійний партнер на шляху до побудови правової держави, підвищення рівня життя і забезпечення прав людини".

"За підтримки зовнішніх партнерів, виходячи з міжнародної ізоляції, Молдова подолає труднощі", - зазначила обраний президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА