16:14 17.11.2020

"Євросолідарність" вимагає від НАБУ розслідувати розкрадання коронавірусного фонду

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає від НАБУ розслідувати розкрадання коронавірусного фонду

Народні депутати фракції "Європейська солідарність" звернулися до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з вимогою розслідувати нецільове використання урядом коштів коронавірусного фонду.

"Від імені фракції "Європейська солідарність" хочемо оголосити, що спрямовуємо повідомлення про вчинення кримінального правопорушення до Національного антикорупційного бюро України щодо нецільового використання коштів ковідного фонду", - заявила нардеп Софія Федина, повідомляє прес-служба політсили.

Вона наголосила, що в умовах стрімкого зростання кількості хворих критично не вистачає засобів лікування, медикаментів, апаратури та ліжко-місць, тоді як кошти з коронавірусного фонду витрачаються не на медичні потреби.

"Також маємо заяву наших закордонних партнерів щодо коштів, які нам надав на боротьбу з коронавірусом Європейський Союз, які теж були у ковідному фонді, і у яких виникають питання – куди ці кошти пішли", - зазначила депутат.

"На наше переконання розпорядником бюджетних коштів – службовими особами Кабінету Міністрів України було здійснене нецільове використання бюджетних коштів та здійснено видатки з бюджету без встановлених бюджетних призначень і всупереч закону "Про державний бюджет 2020 року". Це свідчить про те, що в діях окремих службових осіб Кабінету Міністрів України є ознаки складу кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 210 Кримінального кодексу України", - додала вона.

Фракція просить НАБУ внести відомості про вчинення посадовими особами Кабінету Міністрів кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати досудове розслідування.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА