08:13 11.11.2020

Байден не має наміру судитися з Трампом для забезпечення переходу влади

2 хв читати
Байден не має наміру судитися з Трампом для забезпечення переходу влади

Кандидат у президенти США Джо Байден, який оголосив про свою перемогу на виборах, заявив у вівторок, що не бачить необхідності в правових заходах для забезпечення переходу влади до його адміністрації.

"Я не бачу необхідності в судових позовах. Чесно кажучи, я думаю, що ви маєте доступ до цього судового процесу, він йде повним ходом. Він (Трамп - ІФ) вживає заходів. І поки немає жодних доказів тверджень президента або держсекретаря США Майка Помпео (про те, що на виборах були порушення - ІФ)", - заявив Байден, під час виступу в Вілмінгтоні (штат Делавер).

Він наголосив, що продовжить працювати за планом незалежно від заяв Трампа на його адресу. За його словами, зараз Трамп - єдиний президент країни, він пробуде ним до 20 січня.

"Ми просто продовжимо працювати в такому ж режимі, в якому планували. Ми будемо робити це так само, як ми б робили це, визнай Трамп поразку", - пояснив Байден.

"Нічого істотно не змінюється", - зазначив він.

Водночас Байден назвав "ганьбою" відмову Трампа визнати перемогу кандидата від демократів.

Він заявив, що вірить, що в кінцевому підсумку перехід влади відбудеться.

"Я думаю, що в підсумку все це здійсниться 20 січня, і до цього часу, я сподіваюсь і очікую, що американський народ дійсно дізнається і зрозуміє, що у нас успішно відбувся перехідний період", - сказав Байден.

Відповідаючи на питання про республіканців, які зараз не визнають його перемогу на виборах, Байден сказав, що і вони в кінцевому рахунку визнають його президентом США.

Раніше у вівторок держсекретар США Майк Помпео висловив упевненість у тому, що в США відбудеться "плавний перехід" влади до "другої адміністрації Трампа".

Вибори в США відбулися 3 листопада. Більшість голосів вже підраховано, однак офіційні результати обробки бюлетенів у штатах будуть відомі пізніше в листопаді. На підставі наявних даних, провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу Байдена на виборах президента. Сам Байден також вважає себе переможцем виборів, з успіхом на них його привітали багато світових лідерів.

Президент США республіканець Дональд Трамп, який обвинуватив демократів у шахрайстві і в тому, що вони "вкрали" у нього перемогу, не визнає поразки. Він має намір оскаржити результати голосування в кількох штатах у судовому порядку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА