18:26 10.11.2020

Зеленський і Меркель відзначили важливість майбутньої розмови радників лідерів "нормандського формату"

1 хв читати
Зеленський і Меркель відзначили важливість майбутньої розмови радників лідерів "нормандського формату"

Президент України Володимир Зеленський і канцлер ФРН Ангела Меркель наголосили на важливості майбутньої розмови радників лідерів "нормандського формату".

Як повідомляє прес-служба президента України, під час їхньої телефонної розмови у фокусі уваги було питання досягнення миру на Донбасі й реалізації домовленостей Паризького саміту в "нормандському форматі".

Зеленський розповів про перебіг найдовшого перемир'я на сході України. "Маємо позитив - найтриваліше перемир'я за весь період війни. Ключове досягнення: кількість загиблих українських військових зменшилася вдесятеро порівняно з минулим роком. Однак усе ще тривають провокації з боку незаконних збройних формувань. Це надзвичайно ускладнює просування до миру", - наголосив він.

Президент України окремо відзначив, що українська сторона в повному обсязі виконала домовленості про відкриття КПВВ "Щастя" та "Золоте". "Це підтвердили міжнародні партнери України, зокрема дипломати інших держав, представники ОБСЄ в ТКГ. Водночас запланований початок роботи згаданих пунктів сьогодні був зірваний іншою стороною, яка не відкрила КПВВ на непідконтрольній Україні території Луганщини", - йдеться в повідомленні.

Зеленський також розповів про підготовлений Україною план спільних дій щодо Донбасу, заздалегідь наданий партнерам з "нормандського формату", який сприятиме активізації роботи Тристоронньої контактної групи.

6 листопада Зеленський повідомив, що відеоконференція радників лідерів держав "нормандського формату" відбудеться 13 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА