19:52 06.11.2020

Найбільший інтерес після презентації "Векторів розвитку-2030" становить Стратегія дій - думка

2 хв читати
Найбільший інтерес після презентації "Векторів розвитку-2030" становить Стратегія дій - думка

Факт підготовки аналітичних документів "Економічний аудит України" і "Вектори економічного розвитку 2030" можна вітати як спробу представити суспільству урядову оцінку поточних проблем і бачення того, куди рухатися, проте в практичному плані найбільший інтерес становить майбутня Стратегія дій, вважає голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

"Ключове питання, яке потребує відповіді, - чому ці проблеми не вирішували раніше і як їх реально вирішити на практиці сьогодні. Тому суто в практичному плані найбільший інтерес становить саме майбутня Стратегія дій", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій зазначив, що незрозуміло, який політико-правовий статус мають подані документи і матиме майбутня стратегія, тоді як від цього безпосередньо залежить її "імплементаційна" доля.

За його словами, в представлених у п'ятницю прем'єр-міністром Денисом Шмигалем документах загалом містяться оцінки та пропозиції, які вже багато років так чи інакше обговорюють "просунуті" експерти, політики та представники бізнесу, тому в цих текстах немає "якихось відкриттів".

Бураковський додав, що автори правильно кажуть про низькі темпи і непослідовність реформ як про причину "недовикористання" потенціалу України. Водночас він зазначив, що незрозуміло, як рахували показники, яких може досягти України в 2030 році, а без цього важко оцінити реалістичність заявлених намірів і поставлених цілей, а самі наміри і цілі, як це вже було, будуть скомпрометовані.

"Як на мене, документам бракує чіткої оцінки стану реформ, які на сьогодні відбуваються в країні. Це принципове питання. Адже забезпечення наступності політики є важливим фактором її ефективності", - наголосив Бураковський.

Він зазначив, що це повною мірою стосується майбутньої стратегії. "Спроби політиків так чи інакше все починати з чистого аркуша - це погана політична практика", - додав експерт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА