17:09 02.11.2020

Кулеба запросив Францію взяти участь у роботі Кримської платформи

2 хв читати
Кулеба запросив Францію взяти участь у роботі Кримської платформи

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан під час телефонної розмови обговорили динаміку дипломатичних зусиль у рамках "нормандського формату", повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Міністри обговорили динаміку дипломатичних зусиль у рамках "нормандського формату" з мирного врегулювання російсько-української війни на Донбасі. Французький міністр дав позитивну оцінку зусиллям України з створення передумов для прогресу у врегулюванні й підкреслив незмінність позиції Парижа щодо підтримки суверенітету України та територіальної цілісності у межах її міжнародно визнаних кордонів", - ідеться у повідомленні на сайті МЗС України в понеділок.

Як зазначається, Кулеба поінформував французького колегу про ініціативу створення Кримської платформи - міжнародного формату, консолідуючого зусилля міжнародного співтовариства щодо деокупації Криму, захисту прав людини в умовах тимчасової російської окупації.

"Дмитро Кулеба запросив Францію взяти активну участь у роботі Кримської платформи. Жан-Ів Ле Дріан висловив вдячність за запрошення та запевнив, що принципова позиція Франції щодо невизнання спроби анексії Криму триватиме надалі, як і відповідна політика обмежувальних заходів щодо Росії. У зв’язку з цим французька сторона розгляне інформацію щодо запуску Кримської платформи", - пояснили в МЗС.

Міністри позитивно відзначили зростаючу динаміку двосторонньої співпраці в багатьох галузях, зокрема збільшення обсягів торгівлі та інвестицій. Вони підтвердили налаштованість на проведення до кінця 2020 року засідання Українсько-французької міжурядової комісії з економічного співробітництва, яке забезпечить умови для збільшення французьких інвестицій в економіку України. Співрозмовники окремо обговорили перспективи українсько-французького співробітництва в Африці, зокрема в галузі безпеки, торгівлі та інвестицій.

Глава МЗС України також висловив співчуття французькому колезі з огляду на нещодавні напади у Франції, жертвами яких стали невинні люди.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА