20:08 26.10.2020

Вашингтон готовий до співпраці над створенням Кримської платформи

2 хв читати
Вашингтон готовий до співпраці над створенням Кримської платформи

Сполучені Штати Америки готові до співпраці над створенням ініційованої Україною Кримської платформи, повідомила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін під час зустрічі з першим заступником міністра закордонних справ Еміне Джапаровою, повідомляє прес-служба українського МЗС.

"Еміне Джапарова висловила вдячність США за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та непохитну позицію щодо агресії Росії на Донбасі і незаконної окупації Криму. У цьому зв’язку вона детально поінформувала співрозмовницю про бачення української сторони основних елементів та субстантивного наповнення Кримської платформи, головною метою якої має стати консолідація політики невизнання міжнародним співтовариством окупації Криму", - йдеться в оприлюдненому в понеділок увечері повідомленні.

У свою чергу Квін висловила готовність співпрацювати з Україною та наголосила, що позиція США, закріплена у Декларації щодо Криму, яка була оприлюднена Державним секретарем Майком Помпео, залишається твердою та незмінною – Крим є частиною України і США ніколи не визнають спроби Росії його анексувати.

Джапарова також висловила подяку за послідовну підтримку України з боку США в рамках міжнародних організацій, а також наголосила на важливості прийняття оновлених і істотно посилених резолюцій "Проблема мілітаризації Автономної республіки Крим та м.Севастополя, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів" і "Ситуація з правами людини в Автономній республіці Крим та місті Севастополі, Україна", які найближчим часом будуть винесені України на розгляд Генеральної асамблеї ООН.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА