16:34 22.10.2020

У США відбудуться фінальні дебати перед виборами - останній шанс для Трампа та Байдена виступити на захист своїх кандидатур на пост президента

4 хв читати
У США відбудуться фінальні дебати перед виборами - останній шанс для Трампа та Байдена виступити на захист своїх кандидатур на пост президента

Президент США Дональд Трамп і його суперник - кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден зустрінуться в другому і фінальному раунді дебатів у Нешвіллі (штат Теннессі), повідомляють американські ЗМІ.

Дебати, які координуватиме кореспондент NBC News Крістен Велке, відбудуться в Університеті Белмонт. Вони стартують у четвер о 21:00 за місцевим часом (4:00 п'ятниці за Києвом) і триватимуть 90 хвилин без перерв на рекламу.

Ці дебати є останнім шансом для Трампа та Байдена виступити на захист своїх кандидатур перед мільйонами виборців.

Основними темами дебатів будуть пандемія коронавірусу COVID-19, питання расової нерівності, кліматичні зміни, національна безпека та керівництво країною.

Комісія з президентських дебатів повідомила, що в певні моменти мікрофони Трампа та Байдена будуть вимкнені з огляду на те, що під час попередніх дебатів суперники перебивали один одного, що призвело до хаосу.

Зокрема, мікрофон одного кандидата буде відключений під час виступу іншого, а також під час двохвилинних відповідей на кожну із шести тем дебатів. Кнопка відключення звуку не буде задіяна у відкритій частині дебатів, проте сам факт відключення мікрофонів викликав критику з боку президента.

"Відключення (мікрофонів) - це дуже нечесно", - заявив президент у середу, вирушаючи з Білого дому на передвиборний мітинг.

Як повідомляє агентство Associated Press (AP), у зв'язку з цим деякі радники Трампа закликають його змінити тактику виступів на дебатах на більш витриману, дозволяючи Байдену більше говорити і тим самим потрапляти в незручності через помилки і паузи в мові. Проте невідомо, чи дослухається нинішній президент до порад.

"Деякі люди вважають, що потрібно дозволити йому (Байдену - ІФ) говорити, тому що він втрачає хід думок і не висловлює їх. Але ми подивимося, що станеться", - сказав Трамп на дискусії в Білому домі в середу.

Як повідомляє видання The Hill, посилаючись на американського політтехнолога і стратега Алекса Конанта, під час дебатів Трамп має озвучити прибічникам остаточний аргумент щодо того, чому він має залишитися на посаді президента.

"Останні дебати дають Трампу можливість представити фінальний аргумент - чому він заслуговує (бути президентом - ІФ) ще чотири роки, і чому Байден буде поганим президентом", - сказав Конант.

За даними AP, Байден і його прибічники сприймають підхід Трампа до дебатів як спробу відвернути увагу жителів від пандемії коронавірусу, її економічних наслідків та інших кризових ситуацій.

При цьому самому Байдену, ймовірно, доведеться захищати себе і свого сина Гантера від звинувачень у корупційній діяльності та зв'язках з українською компанією Burisma. Водночас кандидат у президенти сфокусується на тому, щоб довести, що Трамп непридатний для роботи, оскільки підвів країну в період криз.

"Він знає, що люди хочуть почути, як ми маємо намір допомогти робочим сім'ям прожити до кінця місяця й оплачувати оренду", - заявила кандидат у віце-президенти США від демократів Камала Гарріс. "Ось що турбує людей. Мені подобається в Джо Байдені якраз те, що він не базікає про дітей інших людей", – додала вона.

Наразі Байден лідирує в більшості опитувань громадської думки. Згідно з результатами спільного опитування газети The Guardian та компанії Opinium Research, опублікованими 14 жовтня, Байден випереджає Трампа за популярністю на 17 процентних пунктів. Віддати свій голос за Байдена зараз готові 57% опитаних американців, тоді як 40% мають намір підтримати нинішнього главу держави. Решта 3% або поки що не знає, за кого проголосує, або не підтримує жодного з цих двох кандидатів. Американський телеканал CNN раніше цього місяця оприлюднив опитування, яке засвідчило, що кандидат від демократів випереджає Трампа на 16 процентних пунктів.

Перший раунд дебатів кандидатів у президенти США відбувся 30 вересня. Під час цього раунду Трамп і Байден не соромилися у виразах на адресу один одного, часто переходячи на особистості. Згідно з підрахунками ЗМІ, Трамп перебив опонента 71 раз. Опитування низки телеканалів за підсумками дебатів свідчать про те, що симпатії більшості телеглядачів були на боці Байдена, однак і Трампу вдалося не втратити своїх прибічників.

Другі президентські дебати, спочатку заплановані на 15 жовтня, було скасовано після того, як Трамп відмовився зустрічатися з суперником онлайн, як того вимагали організатори заходу у зв'язку тим, що Трамп був інфікований коронавірусом. Його суперник - кандидат у президенти від Демократичної партії Джо Байден - таку згоду надав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА