15:09 10.10.2020

Екс-президента Киргизстану Атамбаєва затримано

2 хв читати
Екс-президента Киргизстану Атамбаєва затримано

Колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва затримано в рамках справи про організацію масових заворушень, повідомила в суботу прес-служба Держкомітету національної безпеки (ДКНБ) Киргизстану.

"10 жовтня року в результаті проведених оперативно-розшукових заходів ДКНБ спільно з МВС на підставі слідчого доручення у рамках кримінальної справи за фактом організації масових заворушень у Бішкеку було затримано Алмазбека Атамбаєва", - йдеться в поширеному повідомленні прес-служби ДКНБ.

У прес-службі повідомили, що разом з Атамбаєвим затримано Каната Сагимбаєва та Даміра Мусакєєва. Вони обидва раніше служили в президентській охороні, Мусакєєв - очолював її.

Раніше представник заснованої Атамбаєвим Соціал-демократичної партії Кундуз Жолжубаєва заявила "Інтерфаксу", що в суботу вдень сили спецпризначення прибули до розташованої в селі Кой-Таш поблизу Бішкека резиденції колишнього президента Киргизстану і затримали його.

У соціальних мережах поширюють кадри з резиденції Атамбаєва, де перебувають спецпризначенці, також там видно кілька будівель з розбитими вікнами та розбитий автомобіль.

Напередодні Атамбаєв зі своїми прибічниками прийшов на мітинг у центрі Бішкека, але акцію не дали провести агресивно налаштовані прибічники опозиційного політика Садира Жапарова, висунення якого на посаду прем'єра Киргизстану схвалив 6 жовтня парламент республіки.

У момент від'їзду екс-президента з площі невідомий зробив кілька пострілів у машину Атамбаєва.

У червні Атамбаєва було засуджено за обвинуваченням у незаконному звільненні кримінального авторитету, він також є головним фігурантом справи про зіткнення в Кой-Таші в серпні 2019 року.

Під час протестів у ніч на 6 жовтня демонстранти в Бішкеку звільнили екс-президента Киргизстану з СІЗО Держкомітету нацбезпеки країни. Після цього суд у Бішкеку заявив про переведення фігуранта під домашній арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА